"Heat" mājās apspēlē "Nets", "Spurs" uzvar izbraukumā
Kriss Bošs Maiami "Heat" labā guva 18 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.
Basketbols
2014. gada 9. maijs, 12:04

"Heat" mājās apspēlē "Nets", "Spurs" uzvar izbraukumā

Jauns.lv

Uzvaras arī otrajās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra konferenču pusfināla sērijas spēlēs ceturtdien izcīnīja pērnās sezonas sacensību finālisti Maiami "Heat" un Sanantonio "Spurs".

"Heat" komanda Austrumu konferences pusfināla sērijas mačā savā laukumā ar 94:82 (15:21, 30:25, 24:21, 25:15) pārspēja Bruklinas "Nets", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Pēdējo divu gadu līgas čempionu labā izšķirošo pārsvaru ieguva vien ceturtajā ceturtdaļā, uzvarot astotajā "play-off" cīņā pēc kārtas.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija Lebrons Džeimss, bet ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām piebalsoja Kriss Bošs.

Tikmēr "Nets" komandā 20 punktus guva bosnietis Mirza Teletovičs.

Savukārt Bruklinas kluba spēlētājs Derons Viljamss pirmoreiz savā karjerā izslēgšanas turnīra mačā palika bez punktiem.

Kā zināms, visās četrās regulārā čempionāta tikšanās reizēs pārāki bija Bruklinas kluba pārstāvji.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla sērija otrajā spēlē "Spurs" pašu laukumā ar 114:97 (29:26, 41:25, 17:20, 27:26) uzvarēja Portlendas "Trail Blazers" basketbolistus.

Izšķirošo pārsvaru "Spurs" ieguva jau otrajā ceturtdaļā, kad iemeta 41 punktu. Ceturtajā spēles nogrieznī viesi divreiz spēja pietuvoties tuvāk par desmit punktiem, tomēr tas bija īslaicīgi.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kavi Leonards, pa 16 punktiem guva Manu Džinovili un francūzis Tonijs Pārkers, kurš arī pievienoja desmit rezultatīvas piespēles, bet desmit punktu robežu sasniedza septiņi mājinieku komandas spēlētāji.

Tikmēr "Trail Blazers" vienībā rezultatīvākais ar 21 punktu un deviņām bumbām zem groziem bija francūzis Nikolā Batums, bet 19 punktus iemeta pirmās "play-off" kārtas uzvaras groza autors Demjens Lilārds.

Šajās sērijās nākamie mači notiks sestdien, kad vienības būs pārcēlušās uz Bruklinu un Portlendu.

LETA/Foto: AFP/LETA