2014. gada 11. maijs, 19:45

Norvēģijas hokejistiem veiksmīga atspēlēšanās un otrā uzvara pasaules čempionātā

Jauns.lv

Savu otro uzvaru Minskā notiekošajā pasaules čempionātā svētdien izcīnīja Norvēģijas hokeja izlase, kas īstenoja veiksmīgu atspēlēšanos.

A apakšgrupas otrās kārtas mačā norvēģi ar 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) pārspēja Dāniju, kurai tas bija otrais zaudējums turnīrā.

Cīņas gaitā Norvēģijas izlase atspēlējās no atrašanās iedzinējos ar 0:2, gūstot četrus bezatbildes vārtus. Trīs no tiem norvēģi guva vairākumā, bet vēl vienu - ar soda metiena palīdzību.

Uzvarētāju labā vārtus guva Jūnass Holess, Kens Andrē Ulimbs, Pērs Oge Skrēders un Matss Trīgs, kurš uzvaras vārtus guva trešās trešdaļas 13.minūtē. Savukārt Dānijas vienības rindās precīzi bija Mortens Poulsens, Frederiks Storms un Janiks Hansens, kurš trīs ar pusi minūtes pirms cīņas beigām spēja panākt rezultātu 3:4.

Norvēģijas un Dānijas mača labākie momenti - video:

Kā ziņots, citā A apakšgrupas spēlē svētdien Itālija ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Francijas izlasi. Itālijas izlasei šī bija pirmā uzvara divās turnīra spēlēs, bet Francija pēc sensacionālās uzvaras pār Kanādu pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 piedzīvoja savu pirmo zaudējumu.

Spēles rezultātu otrās trešdaļas vidū atklāja Francijas izlases uzbrucējs Lorāns Menjē, bet divas minūtes vēlāk vairākumā 1:1 panāca Džiulio Skandella. Uzvaru Itālijas izlasei 58 sekundes pirms pamatlaika beigām atnesa Markuss Ganders.

A apakšgrupā pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Norvēģija, četri punkti ir Kanādai, bet pa trim punktiem ir Zviedrijai un Itālijai.

Jau vēstīts, ka B grupas spēlē svētdien Latvijas izlase ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Vācijai, piedzīvojot savu pirmo zaudējumu čempionātā.

Citā B grupas spēlē pie pirmās uzvaras tika mājinieki baltkrievi, kas ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pārspēja Kazahstānu.

Baltkrievijas un Kazahstānas mača labākie momenti - video:

Spēles piektajā minūtē Kazahstānas izlasi vadībā izvirzīja Andrejs Gavriļins, tomēr otrajā un trešajā trešdaļā baltkrievi guva pa diviem vārtiem, parūpējoties par uzvaru. Pa vieniem vārtiem guva Andrejs Stepanovs, Nikolajs Stasenko, Sergejs Kosticins un Aleksejs Kaļužnijs.

B grupā pašlaik seši punkti ir ASV, piecus punktus iekrājusi Vācija, bet pa trim punktiem ir Krievijai, Latvijai un Baltkrievijai.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

LETA