Basketbols
2014. gada 20. maijs, 10:19

"Spurs" ar uzvaru sāk NBA Rietumu konferences finālsēriju

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsēriju pirmdien ar uzvaru iesāka Sanantonio "Spurs", kas ar rezultātu 122:105 (30:27, 37:32, 22:23, 33:23) savā laukumā pieveica Oklahomasitijas "Thunder".

Uzvarētājiem Tims Dankans guva 27 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet viņam ar 18 punktiem piebalsoja Manu Džinobili.

Tikmēr "Thunder" rindās šīs sezonas vērtīgākais spēlētājs līgā Kevins Durants guva 28 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar 25 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām.

Trešās trešdaļas vidū "Thunder" spēja pārņemt vadību ar 76:75, tomēr nākamajās septiņās ar pusi minūtēs "Spurs" viena punkta deficītu pārvērta par 13 punktu vadību un aizvadīja cīņu līdz uzvarai.

Šajā mačā "Thunder" komandai bija jāiztiek bez spāņu uzbrucēja Serhes Ibaka, kurš, visticamāk, šosezon laukumā vairs nedosies.

Regulārajā sezonā "Thunder" pārspēja "Spurs" visos četros savstarpējos mačos, bet tagad Sanantonio klubs sērijā līdz četriem panākumiem izvirzījies vadībā ar 1-0.

"Thunder" NBA finālu sasniedza 2012.gadā, "Spurs" to paveica pērn, tomēr abas reizes Rietumu konferences spēcīgākā komanda piekāpās Maiami "Heat".

Kā ziņots, Austrumu konferences finālsērijas pirmajā mačā svētdien "Heat" ar 96:107 piekāpās Indiānas "Pacers".

LETA