"Pacers" līderis Džordžs pēc Veida spēriena gūst smadzeņu satricinājumu. VIDEO
Basketbols
2014. gada 22. maijs, 11:36

"Pacers" līderis Džordžs pēc Veida spēriena gūst smadzeņu satricinājumu. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Indiānas "Pacers" uzbrucējs Pols Džordžs guvis smadzeņu satricinājumu, kas liek apšaubīt viņa turpmāku dalību izslēgšanas spēļu turnīrā.

Traumu viens no "Pacers" līderiem guva otrdienas mājas spēlē pret līgas čempioniem Maiami "Heat", kurā viesi uzvarēja ar 87:83 un Austrumu konferences finālsērijā panāca neizšķirtu 1-1. Ceturtajā ceturtdaļā Džordžs saskrējās ar "Heat" zvaigzni Dveinu Veidu, saņemot sitienu ar ceļgalu pa galvu. Komandas ārsti gan basketbolistam ļāva spēli pabeigt.

Pēc tam, kad pēc mača Džordžs atklāja, ka uz brīdi bija zaudējis izpratni par apkārt notiekošo, "Pacers" uzstājīgi apgalvoja, ka pret gūto traumu attiecās nopietni. Komandas ārsti esot veikuši visas nepieciešamās darbības, smadzeņu satricinājuma simptomus nekonstatējot.

Tomēr pēc trešdien veiktajām papildu pārbaudēm spēlētājam diagnosticēts smadzeņu satricinājums. Pašlaik nav zināms, kad viņš varēs atgriezties laukumā, jo šādos gadījumos līgas noteikumi paredz ļoti stingru sportista veselības uzraudzīšanu.

"Pacers" un "Heat" komandas nākamo savstarpējo maču aizvadīs sestdien.

Džordžs šīs sezonas regulārajā čempionātā guva vidēji 21,7 punktus un izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas spēļu turnīrā izcēlies ar vidēji gūtiem 21,5 punktiem un iekrātu 8,1 bumbu zem groziem.

LETA/Foto: EPA/LETA