Bagatskis: pēc izlases zaudējuma Beļģijai nopirku šņabja pudeli
Ainars Bagatskis uzskata, ka Kristaps Porziņģis vēl nav nobriedis spēlēšanai NBA.
Basketbols
2014. gada 26. maijs, 17:48

Bagatskis: pēc izlases zaudējuma Beļģijai nopirku šņabja pudeli

Jauns.lv

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pagaidām vēl nav gatavs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līmenim un varētu šajā līgā vien padot dvieļus, intervijā portālam "iSport.ua" izteicies Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, nesen Bagatskis otro gadu pēc kārtas palīdzēja Kijevas "Budiveļņik" komandai triumfēt nacionālajā čempionātā. Savukārt vasaras beigās Latvijas izlasi sagaida dalība 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Intervijā Bagatskis atcerējās pagājušā gada Eiropas čempionāta izšķirošo maču, kad Latvija ar 56:60 piekāpās Beļģijai, nekvalificējoties ceturtdaļfinālam.

"Ja trīs komandas labākie snaiperi netrāpa brīvus metienus, kā uzvarēt? Meklējām variantus zem groza, tomēr bija grūti izmainīt komandas stilu," Bagatskis atcerējās spēli, atzīstot, ka pēc tās veikalā nopircis šņabi, bet pēc divām dienām jau bijis "Budiveļņik" rīcībā.

"Piemēram, kad spēlējām pret Ukrainu, mums sakrita tādi metieni, kurus nevajadzēja trāpīt. Pirmā maiņa, otrā, trešā, ceturtā un visi trāpa. Pat metienus pāri rokām," Bagatskis nenoliedza, ka ir tikai normāli, ja gadās arī tādas dienas, kad metieni nekrīt.

Bagatskis atklājis, ka bijusi doma necīnīties par uzvaru spēlē ar Franciju, tomēr tajā labi gājis, tāpēc izlemts cīnīties līdz galam, kaut beigās pret nākamo Eiropas čempioni tika zaudēts ar 91:102.

"Mentāli bijām stiprāki par Beļģiju, kaut viņiem puse komandas spēlē Spānijas līgā. Viņiem nekas nebija vajadzīgs, tāpēc spēlēja brīvi, bet mēs mocījāmies," stāstīja treneris, atgādinot, ka pirms turnīra Latvija bija viena no sacensību potenciālajām pastarītēm, bet pēc panākumiem sacensību gaitā spiediens kļuvis milzīgs.

Runājot par gaidāmo NBA draftu, kur šogad no Latvijas ir trīs kandidāti, Bagatskis kārtējo reizi izteicās skeptiski, bet par reālāko pretendentu nosauca Kristapu Porziņģi.

"Viņu izvēlēsies, esmu drošs. Viņš tur spēlēs, tomēr šobrīd labākajā gadījumā var padot dvieļus," teica treneris, aicinot spēlētājam vēl progresēt Eiropā. "Jā, viņš ir 2,12 metrus garš, bet svars labākajā gadījumā 90 kilogrami. Ko viņš tagad tajā līgā darīs?"

Ja pagājušās vasaras Latvijas U-20 izlases otro vietu Eiropas čempionātā Bagatskis nosauca par "panākumu", tad U-18 izlases ceturto vietu sava vecuma turnīrā par "traģēdiju", atzīstot, ka daudzi šīs izlases spēlētāji netiek laukumā un tāpēc nezina, ko darīt pieaugušo basketbolā.

LETA/Foto: AFP/LETA