Futbols
2014. gada 2. jūnijs, 16:19

"Crystal Palace" pussargs Gediura kā pēdējais atskaitīts no Alžīrijas izlases sastāva

Jauns.lv

No Alžīrijas futbola izlases sastāva pirms gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra kā pēdējais atskaitīts Anglijas premjerlīgas komandas Londonas "Crystal Palace" pussargs Adlens Gediura.

Šajā sezonā Gediura aizvadīja vairākas spēles Anglijas premjerlīgā, tomēr ar to nebija pietiekami, lai pārliecinātu izlases galveno treneri, bijušo Dienvidslāvijas valstsvienības spēlētāju Vahidu Halilhodziču, un viņš pirmdien atskaitīts no sastāva.

Zīmīgi, ka komandas sastāvā iekļauti futbolisti no 23 dažādiem klubiem un šī ir vien otrā reize vēsturē, kad šādi noticis. Pirms četriem gadiem 23 dažādu klubu spēlētāji pārstāvēja Serbijas izlasi.

Pagājušajā sestdienā Alžīrija pārbaudes spēlē tikās ar Armēnijas izlasi, ko pieveica ar rezultātu 3:1. Vēl viens mačs pirms došanās uz Brazīliju tai plānots ar Rumāniju.

Ziemeļāfrikas valsts komanda Pasaules kausā spēlēs H apakšgrupā, atklāšanas mačā 17.jūnijā spēkojoties ar Beļģiju, bet pēc tam samērojot spēkus arī ar Dienvidkoreju un Krieviju.

Alžīrija iepriekš Pasaules kausā piedalījusies arī 1982., 1986. un 2010.gadā, bet līdz šim tai ne reizi nav izdevies pārvarēt apakšgrupu turnīru.

Alžīrijas futbola izlases sastāvs dalībai Pasaules kausa finālturnīrā:

vārtsargi - Raiss Mboli (Sofijas CSKA, Bulgārija), Sedriks Si Mohameds ("CS Constantine"), Mohameds Lamins Zemamušs ("USM Alger");

aizsargi - Esaids Belkalems ("Watford", Anglija), Madžids Bugera (Dohas "Lekhwiya", Katara), Liasins Kadamuro Bentaiba (Maljorkas "Real", Spānija), Fauzi Gulams ("Napoli", Itālija), Rafiks Haliče (Koimbras "Academica", Portugāle), Aisa Mandi ("Stade Rennes", Francija), Šarls Medžani ("Valenciennes", Francija), Džamels Mesbahs ("Livorno", Itālija);

pussargi - Nabils Bentalebs (Totenhemas "Hotspur", Anglija), Jasins Brahimi ("Granada", Spānija), Medi Lasens ("Getafe", Spānija), Mehdi Mostefa ("Ajaccio", Francija), Sapirs Taiders (Milānas "Inter", Itālija), Hasans Jebda ("Udinese", Itālija);

uzbrucēji - Abdelmumens Džabu (Tunisas "Club Africain", Tunisija), Sofjans Feguli ("Valencia", Spānija), Nabils Gilass ("Porto", Portugāle), Rijads Mahrezs (Lesteras "City", Anglija), Islams Slimani (Lisabonas "Sporting", Portugāle), Hilals Sudani (Zagrebas "Dinamo", Horvātija).

LETA