"Heat" saspringtā galotnē viesos uzvar "Spurs" un izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā
Maiami kluba rindās rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Lebrons Džeimss.
Basketbols
2014. gada 9. jūnijs, 11:32

"Heat" saspringtā galotnē viesos uzvar "Spurs" un izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā

Jauns.lv

Pēdējo divu gadu čempionvienība Maiami "Heat" svētdien izlīdzināja rezultātu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā.

Fināla otrajā mačā "Heat" izbraukumā ar rezultātu 98:96 (19:26, 24:17, 34:35, 21:18) apspēlēja Sanantonio "Spurs", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Mača ievadā lielāks pārsvars piederēja "Spurs" basketbolistiem, kuri otrās ceturtdaļas ieskaņā panāca 11 punktu pārsvaru (30:19), taču "Heat" atspēlējās, un pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 43:43.

Otrajā puslaikā duelis starp abām finālistēm jau risinājās punkts punktā, taču pamatlaika pašās beigās "Heat" vienība pēc tās līderu Krisa Boša, Lebrona Džeimsa un Dveina Veida pūliņiem spēja gūt piecus punktus pēc kārtas un no 92:93 panākt 98:93, nodrošinot pirmo uzvaru NBA finālsērijā.

Maiami kluba rindās Džeimss izcēlās ar 35 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Bošs pievienoja 18 punktus.

Tikmēr "Spurs" sastāvā 21 punkts Francijas izlases saspēles vadītājam Tonijam Pārkeram, bet par diviem mazāk bija argentīnietim Manu Džinobili. Tikmēr veterāns Tims Dankans iespēja gūt 18 punktus un izcīnīt 15 atlēkušās bumbas, kas bija viņa 157."double-double" NBA izslēgšanas spēlēs - tas ir līgas rekords, ko iespējis vien slavenais Maģiskais Džonsons.

Nākamais sērijas duelis otrdien norisināsies Maiami.

Arī pērn šīs abas vienības tikās NBA finālā, kurā pārāki ar 4-3 bija "Heat".

"Spurs" NBA finālā pēdējo reizi triumfēja 1999.gadā, kamēr "Heat" titulu ieguvusi pēdējos divus gadus.

LETA/Foto: AFP/LETA