Futbols
2014. gada 25. jūnijs, 18:46

42 gadi. Pēc tik ilga pārtraukuma "Cordoba" futbolisti atgriežas Spānijas augstākajā līgā

Jauns.lv

"Cordoba" futbola klubs pēc 42 gadu pārtraukuma izcīnījis tiesības piedalīties Spānijas augstākās līgas čempionātā.

Spānijas čempionāta otrās līgas turnīru "Cordoba" noslēdza vien septītajā vietā, tomēr ieguva tiesības piedalīties pārspēlēs par atlikušo ceļazīmi uz augstāko līgu, jo trešajā vietā sacensības noslēdza "Barcelona" kluba otrā komanda, kurai nav tiesību izcīnīt paaugstinājumu uz augstāko līgu.

"Play-off" turnīra pusfinālā "Cordoba" divu spēļu summā ar 2:1 uzvarēja Mursijas "Real" komandu, bet finālā divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Las Palmas" vienību, tomēr uz izbraukumā vairāk gūto vārtu rēķina tika pie vietas augstākajā līgā.

Izšķirošos vārtus duelī pret "Las Palmas" futbolistiem "Cordoba" guva atbildes mača trešajā kompensācijas laika minūtē, kad izcēlās meksikāņu uzbrucējs Ulisess Davila.

Spānijas čempionāta augstākajā līgā "Cordoba" komanda iepriekšējo reizi spēlēja 1971./1972.gada sezonā, bet otrajā līgā tā nemainīgi sacentās kopš 2007.gada.

Jau iepriekš pirmās divas ceļazīmes uz augstāko līgu izcīnīja Lakorunjas "Deportivo", kas tur atgriezīsies pēc gada pārtraukuma, un "Eibar", kas pie šādas iespējas tikuši pirmoreiz kluba vēsturē.

Šosezon no Spānijas čempionāta augstākās līgas izkrita Valjadolidas "Real", Seviljas "Real Betis" un "Osasuna", pēdējā no kurām spēcīgākajā līgā nemainīgi bija sacentusies 14 gadu garumā.

LETA