Dāvis Bertāns pametīs Serbijas čempionvienību "Partizan"
Serbijas čempionātā Dāvis Bertāns šosezon piedalījās 17 spēlēs, kuru laikā vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.
Basketbols
2014. gada 3. jūlijs, 15:30

Dāvis Bertāns pametīs Serbijas čempionvienību "Partizan"

Jauns.lv

Talantīgais latviešu basketbolists Dāvis Bertāns nepaliks Serbijas čempionvienībā "Partizan", portālam "sportando.net" atklājis spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Sīkāku informāciju par to, ka spēlētājs lauzis līgumu, Kalnītis nav sniedzis. Kā zināms, pirms pāris dienām augstās izpirkuma maksas dēļ Turcijas superklubs Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" zaudēja interesi par Bertāna iegādi, bija pavēstījis Turcijas basketbola apskatnieks Ismails Šenols.

Pagājušajā nedēļas nogalē par "Galatasaray Liv Hospital" interesi ziņoja portāls "Eurohoops.net"

Kā zināms, "Partizan" komandu piemeklējušas finansiālas problēmas, turklāt maija sākumā parādījās informācija, ka klubs gatavs pārdot savus spēlētājus.

Tobrīd tika ziņots, ka Bertāna līguma izpirkšanas summa ir 200 000 eiro, bet Turcijas klubs bija atbrīvojies no Lielbritānijas uzbrucēja Popa Mensas-Bonsū, kas vienībai var dot lielākas iespējas pastiprināt priekšējo līniju.

Tāpat Grieķijas mediji vēstīja, ka ar Bertāna aģentu sazinājusies Grieķijas komandas Pireju "Olympiacos" vadība, taču 200 000 eiro lielais līguma izpirkums arī šim klubam esot par lielu.

Kā zināms, Bertāns šogad jau trešo reizi kļuva par Serbijas čempionu.

Lielāko daļu sezonas Bertāns izlaida smaga ceļgala savainojuma dēļ, taču paguva aizvadīt četras spēles Eirolīgā, caurmērā izceļoties ar 12,5 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Adrijas līgā viņš piedalījās trīs mačos, vidēji iemetot 10,3 punktus un izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas.

Serbijas čempionātā latvietis šosezon piedalījās 17 spēlēs, kuru laikā vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Šajā vasarā Bertāns nepretendēs uz vietu Latvijas valstsvienībā, bet dosies uz Sanantonio, lai pilnveidotos individuāli.

LETA/Foto: AFP/LETA