Mejeris potītes traumas dēļ nav devies līdzi Latvijas basketbola izlasei uz spēlēm Igaunijā
Jācer, ka Mareka Mejera potītes savainojums nav pārāk nopietns.
Basketbols
2014. gada 14. jūlijs, 11:59

Mejeris potītes traumas dēļ nav devies līdzi Latvijas basketbola izlasei uz spēlēm Igaunijā

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlasei pirmdien un otrdien izbraukumā paredzētajās pārbaudes spēlēs pret Igaunijas valstsvienību nepalīdzēs Mareks Mejeris, kurš guvis potītes traumu, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra uzsāks pirmdien ar spēli Pērnavā pret Igauniju. Otrdien abas komandas Valgā tiksies atkārtoti.

Latvijas komanda uz Igauniju devusies 12 spēlētāju sastāvā ar pieciem potenciālajiem debitantiem ierindā.

"Gatavošanās rit pēc plāna, savienojot fiziskās sagatavošanas treniņus ar nodarbībām basketbola zālē. Pēc divām treniņu nedēļām, protams, vēl esam tālu no labākās sportiskās formas, bet pamazām sāksim meklēt spēļu ritmu un kvalitāti," citēts izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Bija domāts, ka uz Igauniju dosies visi 13 spēlētāji, kuri trenējas kopš pirmās dienas. Diemžēl pēdējā treniņā potīti pastiepa Mejeris, kurš treniņos darbojās labi. Igaunijā viņš nespēlēs, bet ceru, ka nedēļas beigās varēs doties uz spēlēm ar Lielbritānijas izlasi."

"Treniņos mūsu pieci debitanti nekrita ārā no kopīgā spēles zīmējuma un palīdzēja uzturēt veselīgas sportiskās konkurences gaisotni ar spēlētājiem, kuri valstsvienībā spēlē jau vairākus gadus. Tagad šī pieredze jāpārnes uz spēlēm. Protams, neiztiksim bez kļūdām, taču šajā gatavošanās posmā tas ir tikai normāli," piebilst treneris.

Latvija Eiropas čempionāta atlases turnīram 13 basketbolistu sastāvā sāka gatavoties pašā jūnija izskaņā. No valstsvienības kandidātiem ar komandu līdz šim nav trenējušies tikai Jānis Timma, Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, kuri atradās Ziemeļamerikā, cenšoties pierādīt savu lietderību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām.

Bertāns un Timma atgriežas Latvijā pirmdien, bet valstsvienībai viņi pievienosies pēc komandas atgriešanās no Igaunijas.

Jūlijā Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles arī ar Lielbritāniju un Lietuvu, bet augusta sākumā Vācijā notiks Superkausa izcīņa, kurā bez mājiniekiem vēl piedalīsies arī Krievija un Izraēla.

Kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Pašreizējais plāns paredz, ka 2015.gada rudenī finālturnīrā varēs spēlēt grupas uzvarētāji, kā arī seši no septiņiem otro vietu ieguvējiem. Nestabilās politiskās situācijas dēļ Ukrainai tika atņemtas tiesības rīkot finālturnīru un pagaidām vēl nav zināms, kur sacensības risināsies.

Interesi par visa finālturnīra vai tā daļas sarīkošanu izrādījušas 16 valstu basketbola organizācijas, ieskaitot Latvijas Basketbola savienību (LBS). Lēmums par LBS līdzdalību konkursā uz rīkošanas tiesībām tiks pieņemts pēc iepazīšanās ar visiem konkursa noteikumiem.

Eiropas 2015.gada čempionāta finālturnīrā startēs 24 komandas. Tiesības spēlēt finālturnīrā jau ir pasaules čempionāta dalībniecēm Francijas, Lietuvas, Spānijas, Horvātijas, Slovēnijas, Ukrainas, Serbijas, Grieķijas, Turcijas un Somijas izlasēm, kā arī kvalifikācijas pirmās kārtas uzvarētājai Igaunijai. Pārējās 13 finālturnīra dalībnieces tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīrā.

Paredzams, ka finālturnīra rīkotāji tiks izraudzīti augusta beigās pēc kvalifikācijas turnīra finiša. Tās valstis, kuras nebūs izcīnījušas ceļazīmi uz finālturnīru, no konkursa dalībnieku vidus tiks izslēgtas.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti pārbaudes spēlēm pret Igauniju:

Jānis Strēlnieks, Jānis Blūms, Žanis Peiners, Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Kristaps Janičenoks, Rolands Freimanis, Andrejs Gražulis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Haralds Kārlis.

LETA/Foto: AFP/LETA