Dāvis Bertāns tuvu līgumam ar Spānijas superklubu Vitorijas "Laboral Kutxa"
Dāvis Bertāns jau drīzumā varētu pievienoties Vitorijas "Laboral Kutxa".
Basketbols
2014. gada 16. jūlijs, 11:28

Dāvis Bertāns tuvu līgumam ar Spānijas superklubu Vitorijas "Laboral Kutxa"

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ir tuvu trīs gadu līguma noslēgšanai ar vienu no labākajiem Spānijas augstākās līgas (ACB) klubiem Vitorijas "Laboral Kutxa", apgalvo portāls "Sportando.com".

Iepriekš 21 gadu vecais latvietis pameta Serbijas klubu Belgradas "Partizan", kuru pārstāvēja kopš 2012.gada. Kā zināms, "Partizan" komandu piemeklējušas finansiālas problēmas.

Šovasar Bertāns individuāli pilnveidojas ASV, trenējoties ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Sanantonio "Spurs". Par viņa iespējām tikt komandas sastāvā uz nākamo sezonu pašlaik skaidrības nav.

Tiek ziņots, ka līgumā ar "Laboral Kutxa" komandu latvietim būs iekļauta iespēja to pamest, ja vien radīsies iespēja pārcelties uz NBA.

Kā zināms, Bertāns šogad jau trešo reizi kļuva par Serbijas čempionu. Lielāko daļu sezonas Bertāns izlaida smaga ceļgala savainojuma dēļ, taču paguva aizvadīt četras spēles ULEB Eirolīgā, caurmērā izceļoties ar 12,5 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām. Savukārt Adrijas līgā viņš piedalījās trīs mačos, vidēji iemetot 10,3 punktus un izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas.

Serbijas čempionātā latvietis piedalījās 17 spēlēs, kuru laikā vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

"Laboral Kutxa" pagājušās sezonas ACB čempionātā netika tālāk par ceturtdaļfinālu, tomēr tas vienībai neliegs arī nākamajā sezonā sacensties ULEB Eirolīgā.

LETA/Foto: EPA/LETA