Hokejs
2014. gada 11. septembris, 20:49

"Ir vēl kāds nopietns un turīgs?" - Lipmanam nav konkurentu LHF šefa amatam

Jauns.lv

Latvijas hokeja federācijas (LHF) ilggadējais prezidents Kirovs Lipmans būtu tikai priecīgs, ja vēl kāds nopietns pretendents pieteiktos uz organizācijas prezidenta amatu, pirms piektdien gaidāmajām LHF vadības vēlēšanām izteicās pats federācijas vadītājs.

Lipmans LHF prezidenta amatā nemainīgi bijis kopš 1998. gada, bet vēl pirms tam viņš federāciju vadīja no 1994. līdz 1995. gadam.

"Es tikai priecātos, ja uz federācijas prezidenta amatu pieteiktos kāds nopietns un turīgs pretendents. Diemžēl, neesmu dzirdējis, ka bez manis uz šo amatu piektdien vēl kāds pretendētu," Lipmans neslēpa, ka viņam konkurentu īsti nav un diezin vai tuvākajā laikā būs.

"LHF prezidenta amatā ir jārēķinās, ka federācijai būs jāpiesaista lieli naudas līdzekļi, jo izdevumi ir pamatīgi, bet valsts atbalsts, ņemot vērā federācijas vajadzības, ir niecīgs. Lai gūtu panākumus ir jāmeklē un jāpiesaista finanses, jāiegulda arī savi līdzekļi, ko es vienmēr esmu darījis. Mani bieži ir kritizējuši un pat izsmējuši, taču es paniku netaisu, turpinu savu darbu un esmu laimīgs, ka kādam [hokejam] esmu vajadzīgs," sacīja Lipmans.

Paliekot amatā arī uz nākamo termiņu, Lipmans kā vienu no galvenajiem mērķiem vēlas sasniegt, lai Latvijas izlase pasaules čempionātā tiktu labāko astotniekā. "Sen pasaules čempionātos neesam bijuši izslēgšanas spēlēs. Olimpiskajā turnīrā Sočos mums tas izdevās, tagad pienākusi kārta, lai būtu astotnieka arī pasaules čempionātā. Lai to izdarītu, izlasē ir jāiegulda nauda," uzsvēra Lipmans.

Viņš piebilda, ka tiekot izslēgšanas spēlēs, finansiāla ieguvēja būtu arī federācija, jo prēmija no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) tad ir krietni lielāka. Savukārt par vienu no tuvākajiem mērķiem viņš nosauca Latvijas U-20 izlases atgriešanos pasaules čempionāta elites divīzijā.

Lipmans neslēpa, ka hokejs joprojām ir populārākais sporta veids līdzjutēju vidū, un lai gan pēdējos Rīgas "Dinamo" mačos ir bijis mazāk skatītaju, tas ir saistīts ar līdzjutēju rocību. "Nav pareizi, ja salīdzina sporta veidus, tāpēc man nepatika pēdējie Latvijas basketbola pārstāvju izteikumi, ka iegūstot Eiropas čempionāta rīkošanas tiesības, basketbols ir kļuvis par sporta veidu Nr1. Tā nedrīkst domāt, visi sporta veidi ir nozīmīgi, un es priecājos ne tikai par hokeja, arī basketbola, vai orientēšanās panākumiem, kuri taču arī ieguva tiesības organizēt pasaules čempionātu. Uz pēdējām hokeja spēlēm cilvēku bijis mazāk ne tāpēc, ka viņi to mazāk sākuši mīlēt, bet tāpēc, ka cilvēkiem ir materiāli grūti pavilkt un apmeklēt spēles ik pārdienu. Jo hokeja fani kopumā jau nav nemaz tik bagāti," prātoja LHF prezidents.

LHF gadskārtējais kongress piektdien plkst. 12 sāksies viesnīcā "Lielupe", Jūrmalā. Darba kārtībā ir ne tikai LHF prezidenta, bet arī citu federācijas izpildinstitūciju, tostarp valdes, vēlēšanas.

BNS, Foto: Edijs Pālens/LETA