Rīgas "Dinamo" hokejisti beidzot saņēmuši algas
Līgums ar Rīgas "Dinamo" sponsoru noslēgts uz vienu sezonu.

Rīgas "Dinamo" hokejisti beidzot saņēmuši algas

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji beidzot saņēmuši algas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rīgas "Dinamo" hokejisti beidzot saņēmuši algas...

Kā zināms, jaunā KHL sezona sākās septembra sākumā, taču līdz šim vienībai nebija ģenerālsponsora un spēlētāji nebija saņēmuši algu.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis trešdien jau pavēstīja, ka klubam atrasts ģenerālsponsors, kas jau izsniedzis pirmos finanšu līdzekļus, tādējādi ļaujot hokejistiem saņemt atalgojumu.

Tiesa, līdz šim tam nebija apstiprinājuma, taču, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, algas hokejisti ir saņēmuši.

Līgums ar sponsoru noslēgts uz vienu sezonu, bet Savickis pagaidām tā nosaukumu neatklāja, pieminot vien to, ka tas ir Eiropas uzņēmums, kas strādā gan Krievijā, gan Rietumos.

Tiesa, jaunumi par sponsora piesaisti trešdien neglāba Rīgas "Dinamo" no kārtējā zaudējuma KHL regulārā čempionāta mačā, jo izbraukumā ar 2:5 nācās atzīt Somijas kluba Helsinku "Jokerit" pārākumu.

Iepriekš Savickis bija izteicies, ka sezonai nepieciešami 12 miljoni eiro.

Kā zināms, pagājušajā vasarā Rīgas "Dinamo" komandu pameta galvenais naudas devējs gāzes kompānija "Itera", bet risinājums līdz šim nebija atrasts.

Tomēr neoficiāla informācija liecina, ka finansiālas problēmas pašlaik ir vairāk nekā desmit KHL komandām.

Iepriekšējās septiņās KHL spēlēs Rīgas "Dinamo" komanda izcīnījusi tikai vienu uzvaru, kas ar 18 punktiem 18 mačos tai dod 12.vietu Rietumu konferencē.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA