Hamiltons uzvar piektajā posmā pēc kārtas, tuvojoties pasaules čempiona titulam
Lūiss Hamiltons kļuvis par visu laiku uzvarām bagātāko britu pilotu F-1.
Citi sporta veidi
2014. gada 3. novembris, 10:29

Hamiltons uzvar piektajā posmā pēc kārtas, tuvojoties pasaules čempiona titulam

Jauns.lv

Brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien uzvarēja arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā, kas risinājās ASV, turpinot tuvoties titulam.

Hamiltons izcīnījis piekto uzvaru pēc kārtas, kas komandas biedru Niko Rosbergu kopvērtējumā ļauj apsteigt jau par 24 punktiem.

Sacīkšu ievadā vadību noturēja Rosbergs, kurš posmu sāka no "pole-position". Sacensību vidū Hamiltonam savu komandas biedru izdevās apsteigt, noturot vadību līdz finišam.

Tagad Hamiltonam pēdējos divos posmos pietiek finišēt vismaz otrajā vietā, kaut pēdējā etapā tiks izspēlēts dubults punktu skaits.

Par vairākām no pārējām vietām pēdējos apļos notika ļoti sīva cīņa, bet trešo goda pjedestāla pakāpienu aizņēma "Red Bull" austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo, kuram sekoja abi "Williams" piloti Felipe Masa un Valteri Botass.

Sesto vietu izcīnīja "Ferrari" braucējs Fernando Alonso, kuram sekoja otrs "Red Bull" pilots, iepriekšējo četru sezonu pasaules čempions, Sebastjans Fetels, kā arī "McLaren" dāņu braucējs Kevins Magnusens.

Savukārt desmitnieku noslēdza venecuēlietis Pastors Maldonado no "Lotus", kurš guva pirmos punktus šosezon, un "Toro Rosso" braucējs francūzis Žans Ēriks Verņs.

Hamiltons šosezon guvis jau desmit panākumus. Šī kļuva par Hamiltona 32. uzvaru karjerā un viņš kļuvis par visu laiku titulētāko britu pilotu, apsteidzot Naidželu Manselu.

Šajā posmā finansiālu problēmu dēļ nepiedalījās "Marussia" un "Caterham" komandas, līdz ar to uz starta stājās vien 18 automašīnas, kas ir mazākais skaits kopš 2005.gada Monako "Grand Prix" izcīņas, kad par noteikumu pārkāpumiem uz diviem posmiem bija diskvalificēta BAR vienība.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divas sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 316 punkti, bet viņam ar 292 punktiem seko Rosbergu. Trešais ar 214 punktiem ļoti stabili ir Rikjardo, ceturtajā vietā ar 155 nostiprinājies Botass, bet pa 149 punktiem ir Alonso un Fetelam.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 608 punktiem, otrie stabili ar 363 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 238 punktiem ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēja Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

LETA/Foto: AFP?LETA