Daugaviņam divi vārti, Karsumam piespēle un 10 spēka paņēmieni. "Dinamo" uzvar "Torpedo". VIDEO
Daugaviņš (#16) šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 27 sekundes, kopumā veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī uzvarot vienā no trim iemetieniem.

Daugaviņam divi vārti, Karsumam piespēle un 10 spēka paņēmieni. "Dinamo" uzvar "Torpedo". VIDEO

Jauns.lv

Divus vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien guva latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, turklāt ar rezultatīvu piespēli un desmit spēka paņēmieniem izcēlās vēl viens Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums, palīdzot viņu pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", ko vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēt Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Daugaviņam divi vārti, Karsumam piespēle un 10 spē...

Šī mača rezultāts tika atklāts 19.minūtē, kad mājiniekus no Maskavas vadībā izvirzīja Deniss Kokarevs, taču jau nākamajā minūtē Juso Hietanens panāca izlīdzinājumu. Savukārt 23.minūtē pēc Karsuma piespēles "Dinamo" komandu vadībā atkal izvirzīja Janne Jalasvāra, bet pēc dažām sekundēm Vojteks Voļskis atjaunoja līdzsvaru uz tablo.

Pēc tam jau savu vārdu teica Daugaviņš, kurš mājiniekus atkal izvirzīja vadībā 36.minūtē, bet vēlreiz viņš izcēlās 45.minūtē, panākot jau 4:2. Dažas minūtes vēlāk piekto ripu viesu vārtos raidīja Kokarevs, kuram arī šis bija otrais vārtu guvums šajā cīņā. Mača galarezultātu 30 sekundes pirms tā beigām uzstādīja Veli Mati Savinainens, gūstot trešos vārtus "Torpedo" labā.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 27 sekundes, kopumā veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī uzvarot vienā no trim iemetieniem. Tāpat latvieša rēķinā divi spēka paņēmieni.

Tikmēr Karsums šajā cīņā nospēlēja 16 minūtes un 44 sekundes, izpildīja trīs nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un pamanījās veikt desmit spēka paņēmienus.

Daugaviņš šīs sezonas 32 mačos guvis 11 vārtus un veicis tikpat rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj dalīt kluba rezultatīvākā hokejista godu ar Maksimu Pestuško. Tikmēr Karsums 29 spēļu laikā guvis trīs vārtus un izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles, bet ar rezultativitāti viņš izcēlies jau trīs cīņās pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka ar savu otro vārtu guvumu sezonā pirmdien izcēlās Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, palīdzot viņa pārstāvētajai Ufas "Salavat Julajev" savā laukumā ar 3:0 (0:0, 3:1, 0:1) pieveikt cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Kazahstānas komandu Astanas "Baris", kas piedzīvojusi jau septīto zaudējumu pēc kārtas.

Mača gaitā "Salavat Julajev" gandrīz pamanījās zaudēt trīs vārtu pārsvaru, jo otrās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs vārtus guva Ufas vienības hokejisti Jevgēņijs Skačkovs, Aleksejs Gluhovs un Kulda, kurš izcēlās ar skaistu metienu tukšā vārtu stūrī. Tiesa, "Baris" komandai pēc Nikolaja Antropova precīzā raidījuma 30.minūtē izdevās vienus vārtus atgūt, bet noslēdzošajā periodā rezultātu līdz minimumam samazināja Kevins Dalmens.

Mača pēdējās minūtēs viesiem panākt neizšķirtu gan neizdevās.

Kulda bez vārtu guvuma šajā mačā izcēlās arī ar vienu metienu pa vārtiem, kas bija precīzs, diviem bloķētiem pretinieku raidījumiem un divām soda minūtēm, ko viņš noslēdzošajā trešdaļā nopelnīja par uzbrukumu hokejistam bez ripas. Tieši Kuldam atrodoties uz noraidīto soliņa, Dalmens guva "Baris" otros vārtus. Kopumā Latvijas aizsargs šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un vienu sekundi, kas bija ilgākais spēles laiks komandā.

Kulda šosezon 21 cīņā izcēlies ar diviem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Bārtulis šajā cīņā, laukumā pavadīdams 22 minūtes un sešas sekundes, izdarīja vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem.

Zaudējumu pirmdien cietusi arī Vladivostokas "Admiral", kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, jo tā ar 3:4 (0:2, 3:1, 0:1) izbraukumā piekāpās šosezon veiksmīgu sniegumu demonstrējošajai Omskas "Avangard".

Uzvarētāju sastāvā ar diviem precīziem raidījumiem izcēlās Sergejs Kaļiņins.

Savukārt svētdien jau pie savas septītās uzvaras pēc kārtas izdevies tikt Somijas klubam Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:2, 0:0, 0:0, 1:0) vien pēcspēles metienu sērijā pieveica līgas pastarīti Habarovskas "Amur".

Uzvaras "bullīti" šajā cīņā realizēja "Jokerit" uzbrukuma līderis Stīvs Mozess.

Kopumā deviņās novembrī aizvadītajās spēlēs Helsinku komanda pamanījās izcīnīt astoņas uzvaras.

Maskavas "Dinamo" ar 32 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem atrodas Rietumu konferences ceturtajā vietā, par deviņu punktu tiesu atpaliekot no "Jokerit". Tikmēr 53 punktus iekrājusi piektajā vietā esošā "Torpedo".

Ar 35 spēlēs izcīnītiem 55 punktiem "Salavat Julajev" atrodas ceturtajā vietā Austrumu konferences kopvērtējumā, par piecu punktu tiesu apsteidzot piektajā vietā esošo "Baris", kam gan viens mačs rezervē. Tikmēr "Admiral" ar 36 punktiem 32 spēlēs ir devītie.

Daugaviņš gūst pirmos vārtus spēlē - video:
Daugaviņš gūst otros vārtus spēlē - video:

Mārtiņš Karsums atdod rezultatīvu piespēli - video


LETA/Foto: All Over Press