Girgensons un "Sabres" pārtrauc uzvaru sēriju. Gudļevska konkurents NHL debitē ar uzvaru. VIDEO
Girgensonam bija lieliska iespēja izvirzīt "Sabres" vadībā ar 2:0, bet diemžēl viņa metienu atvairīja "Jets" vārtsargs Pavelecs.
Hokejs
2014. gada 17. decembris, 09:20

Girgensons un "Sabres" pārtrauc uzvaru sēriju. Gudļevska konkurents NHL debitē ar uzvaru. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda otrdien pārtrauca četru uzvaru sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs, izbraukumā ar 1:5 (1:0, 0:3, 0:2) atzīstot Vinipegas "Jets" pārākumu.

Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē "Sabres" komandu vadībā izvirzīja krievu aizsargs Ņikita Zadorovs, realizējot vairākumu. Tomēr cīņas turpinājumā, sākot no otrās trešdaļas vidus, laukuma saimnieki guva piecus bezatbildes vārtus. Pa reizei "Jets" izcēlās arī vairākumā un mazākumā.

Marks Šeifele mājinieku rindās izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kļūstot par mača pirmo zvaigzni.

Girgensons šoreiz laukumā pavadīja 20 minūtes un desmit sekundes. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu sāncenšu raidījumu, uzvarēja septiņos no 14 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Nesenā līgas vājākā komanda "Sabres" pēdējos 14 mačos tikusi pie desmit uzvarām. Savukārt savu skatītāju priekšā Bufalo hokejisti guvuši sešus panākumus pēc kārtas.

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Savukārt šosezon viņš 32 cīņās jau guvis deviņus vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles, kas dod otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, zaudējot vien Taileram Enisam, kā arī ir labākais vienības vārtu guvējs.

"Jets" un "Sabres" mača labākie momenti - video:

Pavelecs atvaira Girgensona metienu - video:

Girgensons joprojām ir pārliecinošs līderis līdzjutēju balsojumā par NHL Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvu. Līdzjutēju balsošana ilgs līdz 1.janvārim, bet, apkopojot fanu balsis, tiks izraudzīts viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji, kamēr pārējos Visu zvaigžņu spēles dalībniekus izraudzīsies līga.

Girgensona šosezon nopelnītais lietderības koeficients +3 ir labākais rādītājs komandā.

Kā zināms, "Sabres" galvenais treneris ir bijušais Latvijas izlases vadītājs Teds Nolans, bet šajā sezonā "Sabres" treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri - Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pēc 32 aizvadītiem mačiem "Sabres" ar 28 punktiem joprojām ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē atkāpusies uz 14.pozīciju starp 16 vienībām, no pirmā astoņnieka atpaliekot par sešiem punktiem.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā "Sabres" komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

Andrejs Vasiļevskis "Lightning" vārtos debitē ar uzvaru pār "Flyers" - video:

Citviet otrdien NHL ar uzvaru debitēja krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš pēc Tampabejas "Lightning" pamatvārtsarga Bena Bišopa savainošanās izpelnījās izsaukumu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Sirakjūsas "Crunch". Otrs pretendents uz šo izsaukumu bija latvietis Kristers Gudļevskis.

Vasiļevskis tika galā ar 24 no 25 metieniem, kļūstot par mača trešo zvaigzni un palīdzot "Lightning" ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) izbraukumā uzvarēt Filadelfijas "Flyers".

Ar 33 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem "Lightning" šobrīd ieņem pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, kamēr Austrumu konferencē tā ir otrā.

LETA/Foto: All Over Press