Piespēļu virtuozs Rondo pārceļas uz Dalasas "Mavericks"
Reidžons Rondo tiek uzskatīts par vienu labākajiem piespēļu devējiem NBA.
Basketbols
2014. gada 19. decembris, 10:05

Piespēļu virtuozs Rondo pārceļas uz Dalasas "Mavericks"

Jauns.lv

Vērienīgs maiņas darījums ceturtdien noticis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kurā Bostonas "Celtics" komandas līderis Reidžons Rondo aizmainīts uz Dalasas klubu "Mavericks".

Pašlaik 28 gadus vecais saspēles vadītājs Bostonas klubā bija spēlējis visu savu līdzšinējo profesionālo karjeru kopš 2006.gada, kad jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar 21.numuru. Togad viņu izraudzījās Fīniksas "Suns", tūdaļ aizmainot basketbolistu uz "Celtics".

Apmaiņā pret saspēles vadītāju "Mavericks" komanda šķīrusies no 27 gadus vecā uzbrucēja Brendena Raita, 32 gadus vecā aizsarga Džamīra Nelsona un 24 gadus vecā uzbrucēja Džeja Kroudera, kuri visi vienības sastāvā līdz šim bija nozīmīgi spēlētāji.

Tāpat Dalasas klubs atdevis savas 2015.gada drafta pirmās kārtas un 2016.gada drafta otrās kārtas izvēles tiesības, bet bez Rondo un "Mavericks" devies arī 23 gadus vecais uzbrucējs Dvaits Pauels.

Rondo "Celtics" komandā bija palicis kā pēdējais no slavenās līderu grupas, kas klubam 2008.gadā atnesa NBA čempionu titulu. Jau iepriekš vienību pameta Kevins Gārnets, Pols Pīrss un Rejs Allens.

Pēdējo trīs sezonu laikā Rondo dažādu savainojumu dēļ kopumā aizvadījis vien nedaudz virs 90 spēlēm, bet šosezon 22 mačos ticis pie vidēji 10,8 rezultatīvām piespēlēm, 8,3 punktiem un 7,5 atlēkušajām bumbām.

Pēc šīs sezonas saspēles vadītājam jākļūst par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr viņš licis Dalasas klubam noprast, ka ir gatavs līgumu pagarināt.

Rondo trīs sezonās pārsniedzis 11 vidēji ik mačā veikto piespēļu robežu, bet vismaz vidēji gūtus 11 punktus viņš iekrājis piecās sezonās. Izslēgšanas spēļu turnīros viņš allaž bijis rezultatīvs un ierasti stabils veiktajās rezultatīvajās piespēlēs.

Rondo četras reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē, divas reizes bijis līgas labākais rezultatīvo piespēļu veicējs, kā arī četras reizes iekļuvis sezonas simboliskajās aizsardzības līnijas izlasēs.

"Mavericks" komanda ar 19 uzvarām 27 spēlēs pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma sesto vietu, bet "Celtics" ar deviņiem panākumiem 23 mačos atrodas Austrumu konferences devītajā pozīcijā.

LETA/Foto: All Over Press