Kobe Braients: "Eiropas basketbolisti ir meistarīgāki"
Kobe Braients pieļauj iespēju, ka viņš nebūtu tik labs basketbolists, ja daļu bērnības nebūtu pavadījis Itālijā.
Basketbols
2015. gada 5. janvāris, 15:51

Kobe Braients: "Eiropas basketbolisti ir meistarīgāki"

Jauns.lv

Eiropas jaunatnes basketbola treneri veic labāku darbu, iemācot spēles pamatus, nekā viņu amerikāņu kolēģi un to rezultāts pašlaik ir redzams Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), uzskata Losandželosas "Lakers" komandas superzvaigzne Kobe Braients.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā paudis Braients, piemēram, spāņu brāļiem Markam un Po ir iemācīti labāki basketbola pamati.

"Amerikā tā ir liela problēma. Mēs nemācām, kā spēlēt vispārēju basketbolu," "Los Angeles Times" citē Braientu. "Tāpēc redzam Po, redzam Marku un iemeslu, kāpēc 90% Sanantonio "Spurs" sastāva veido eiropieši. Viņi ir meistarīgāki."

Ja lielākajā daļā NBA komandu kodolu veido amerikāņu spēlētāji, pašreizējās līgas čempiones "Spurs" sastāvā ir basketbolisti arī no Francijas, Argentīnas, Itālijas, Brazīlijas, Austrālijas un Kanādas.

Tāpat Braients pauda, ka lielu daļu savu iemaņu bērnībā iemācījies laikā, ko pavadīja Itālijā, kad tur spēlēja viņa tēvs Džo. "[Ja visu bērnību pavadītu ASV], es, iespējams, nebūtu spējīgs driblēt ar kreiso roku, mest ar kreiso roku un man nebūtu labas kāju darbības."

Kā zināms, šī gada vasarā gaidāmajā NBA draftā vieta augšgalā tiek paredzēta arī jaunajam latviešu talantam Kristapam Porziņģim, kurš pašlaik aizvada savu otro pilnvērtīgo sezonu Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā "Sevilla".

LETA/Foto: AFP/LETA