Citi sporta veidi
2015. gada 9. janvāris, 14:29

Bostona izraudzīta par ASV kandidāti 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanai

Jauns.lv

Bostona ceturtdien izraudzīta par ASV kandidāti 2024.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanai, ASV Olimpiskās komitejas (USOC) balsojumā apsteidzot Losandželosu, Sanfrancisko un Vašingtonu.

Bostona ar šo soli vēlas turpināt atkopšanos no traģiskā 2013.gada pilsētas maratona skrējiena, kad terorakta sprādzienā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet vairāk nekā 260 tika ievainoti.

Iepriekš ASV vasaras olimpiskās spēles rīkojušas 1996.gadā Atlantā, bet uz 2012. un 2016.gada spēļu rīkošanu neveiksmīgi pretendēja attiecīgi Ņujorka un Čikāga.

ASV sportisti uzvarējuši iepriekšējo piecu vasaras olimpisko spēļu medaļu ieskaitē, kā arī tā ir atrašanās vieta daudziem no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadošajiem sponsoriem un mediju partneriem.

SOK sacensību rīkotājus izvēlēsies 2017.gada septembrī Limā.

Iepriekš pērnajā decembrī kā pirmā oficiāli uz 2024.gadā gaidāmo olimpisko spēļu rīkošanu pretenzijas izteica Itālijas galvaspilsēta Roma.

Tāpat gatavību pieteikties 2024. vai 2028.gada Olimpiādes rīkošanai paudusi Vācija, priekšplānā izvirzot Hamburgu vai Berlīni. Starp potenciālajiem kandidātiem ir arī Parīze, Baku, Doha un Dienvidāfrikas Republika (DĀR).

Pieteikumi spēļu uzņemšanai jāiesniedz līdz šīgada 15.septembrim.

LETA