1dienas
5stundas
34minūtes
31sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas kamaniņu izlases treneru štābu papildina titulētais vācietis Jans Eihorns
foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaules čempionātu medaļnieks Jans Eihorns jau 13 gadus ir nodevies trenera arodam.
Citi sporta veidi

Latvijas kamaniņu izlases treneru štābu papildina titulētais vācietis Jans Eihorns

Jauns.lv/LETA

Sākoties 2024./2025. gada sezonai, Latvijas izlases treneru sastāvam uz nepilnu laiku pievienojas Vācijas speciālists Jans Eihorns, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Latvijas kamaniņu izlases treneru štābu papildina ...

Sākoties 2024./2025. gada sezonai, Latvijas izlases treneru sastāvam uz nepilnu laiku pievienojas Vācijas speciālists Jans Eihorns, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).Tā kā Eihorna pamatdarbs ir Vācijas bruņotajos spēkos, treneris Latvijas izlasei fiziskās sagatavotības, trases treniņu, kā arī tehnikas darbā pievienosies abos Vācijas trases Oberhofas posmos, Eiropas čempionātā, kas norisināsies Vācijas trasē Vinterbergā, kā arī pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā. Oktobra izskaņā vācietis ir pievienojies Latvijas izlasei Siguldā, kur piedalās gan trases treniņos, gan kamanu tehnikas izstrādē, kā arī fiziskās sagatavotības darbā.

Eihorns jau ilgāku laiku ir cieši saistīts ar Latviju, jo ir precējies ar mūsu kādreizējo kamaniņu braucēju Maiju Tīrumu-Eihornu.

Eihorna trenera karjera sākās 2011./2012. gada sezonā, kad viņš pievienojās Vācijas B komandai. 2012./2013. gadā viņš kļuva par Vācijas junioru izlases galvenā trenera palīgu, bet 2013. gada augustā viņam tika piedāvāts kļūt par Tīringenes komandas galveno treneri, kur viņš strādāja ar augstākā līmeņa sportistiem.

Starp viņa ievērojamākajiem audzēkņiem ir tādi sportisti kā Dāvids Mellers, Tatjana Hifnere un Johanness Ludvigs. Hifnere ir vairākkārtēja olimpiskā medaļniece un pasaules čempione, bet divnieks Tonijs Egerts/Saša Benekens izcīnīja godalgotas vietas Phjončhanas un Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī sešas reizes uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā. 13 gadu laikā kamaniņu trenera amatā Eihorns ir trenējis gan junioru, gan nacionālās izlases, piedaloties junioru pasaules kausa sacensībās, junioru pasaules čempionātos un trijās ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, Phjončhanā un Pekinā.

Runājot par savu motivāciju, vācu speciālists saka, ka tas ir "darbs ar sportistiem, kuriem ir tāda pati aizrautība kā man, pat ja viņi neuzvar pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs". Runājot par kamaniņu sportistu trenēšanu, treneris uzsver, ka "disciplīna un smags darbs rada panākumus". Viņš uzskata, ka tieši šie pamatprincipi sportistus motivē pilnībā izmantot savu potenciālu.

Treneris norāda, ka vissvarīgākā īpašība ir psiholoģiskā noturība. Pielāgojot savu pieeju katra sportista individuālajām vajadzībām, viņš vēlas sniegt saviem sportistiem pārliecību, ka viņi ir vislabāk sagatavoti un gatavi sacensties ar pasaules labākajiem. "Ar atvērtu prātu un labu komunikāciju mēs atradīsim labāko ceļu katram sportistam," viņš skaidro.

LKSF vēsta, ka treneris vēlas iemācīt sportistiem vērtības, kas viņiem kalpos visas dzīves laikā, un mudina viņus cienīt citus, kļūt par labiem cilvēkiem gan sportā, gan pēc sportista karjeras beigām. Sportista karjerā Eihorna lielākie panākumi ir 2007. gadā izcīnītā bronzas medaļa pasaules čempionātā Austrijas trasē Īglsā, kā arī uzvara 2004. gada Eiropas meistarsacīkstēs Oberhofā jaukto komandu sacensībās. Pasaules kausa posmos viņš ir svinējis divas uzvaras Oberhofā, kā arī vēl četras komandu stafetē, tai skaitā 2003. gada nogalē Siguldā.