Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lonzo Bols pēc vairāk nekā divu ar pusi gadu pārtraukuma atgriežas basketbolā
foto: Getty Images via AFP
Lonzo Bols savā atgriešanās spēlē pret Minesotas "Timberwolves".
Basketbols

Lonzo Bols pēc vairāk nekā divu ar pusi gadu pārtraukuma atgriežas basketbolā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pēc vairāk nekā 1000 dienu rehabilitācijas procesa un vairākām ceļgala operācijām naktī uz ceturtdienu savu pirmo uznācienu laukumā piedzīvoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Čikāgas "Bulls" spēlētājs Lonzo Bols, kurš ar desmit punktiem veicināja uzvaru pirmssezonas pārbaudes spēlē.

Lonzo Bols pēc vairāk nekā divu ar pusi gadu pārtr...

Pēc diviem ar pusi gadiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos atgriezies Lonzo Bols. Viņš pirmssezonas pārbaudes spēlē Čikāgas “Bulls” sastāvā nospēlēja 15:07 minūtes, gūstot desmit punktus, atdodot vienu piespēli un izcīnot vienu atlēkušo bumbu, taču ar to bija gana, lai “Bulls” ar 125:123 pieveiktu Minesotas “Timberwolves”.

Bols basketbolu nebija spēlējis kopš 2022. gada 14. janvāra, kad Čikāgas “Bulls” rindās iedzīvojās meniska traumā. Sekoja vairākas operācijas, ne tās labākās rehabilitācijas un pat apdraudēta iespēja vēl kādreiz uzvilkt basketbola kedas. Tomēr Bolam izdevās atgriezties basketbolā un sagaidāms, ka viņš būs laukumā arī ar pirmo oficiālo spēli. 

“Jutos krietni labāk, kad varēju spēlēt, ne tikai skatīties,” pēc spēles pauda Bols. “Tas noteikti bija brīdis, kuru nekad neaizmirsīšu,” par savu atgriešanos turpināja 26 gadus vecais basketbolists. “Tā bija ļoti gara, bet, atskatoties šobrīd, tā pagāja ātrāk nekā varētu šķist. Tagad esmu šeit un visa rehabilitācija ir man aiz muguras,” par atkopšanos no traumas teica Bols.

Viņš saprot, ka atgriezies ar citādāku ķermeni nekā iepriekš, taču savos pirmajos uznācienos ir demonstrējis savu daudzpusīgo basketbolu, kuru iepriekš. “Man šķiet, ka Lonzo izskatījās ļoti labi,” pēc mača pauda “Bulls” galvenais treneris Billijs Donovans. “Viņš daudzas lietas dara, kurās nav jāizmanto kājas. Viņš daudz spēlē ar galvu. Viņš kustējās ļoti labi.” Šobrīd Bolam noteikts minūšu ierobežojums un tamdēļ arī savā pirmajā pārbaudes spēlē viņš neatradās laukumā ilgāk par 15 minūtēm. 

Lonzo Bolu ar augsto otro numuru 2017. gada draftā izvēlējās Losandželosas “Lakers”. Pirms nonākšanas Čikāgā viņš pārstāvēja jau minēto “Lakers” un Ņūorleānas “Pelicans”. Pirms gūtās traumas “Bulls” sastāvā 2021./2022. gada sezonā viņš 35 spēlēs vidēji guva 13 punktus, izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas un atdeva 5,1 rezultatīvo piespēli. Pirms jaunās sezonas “Bulls” paredzēta vēl viena pārbaudes cīņa, bet jauno sezonu klubs sāks 24. oktobrī izbraukumā pret Bola bijušo klubu “Pelicans”.