Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Elvis Merzļikins iedzīvojies savainojumā, Kolumbusa izsauc aizvietotāju no fārmkluba
foto: Getty Images via AFP
Elvis Merzļikins spēlē pret Floridas "Panthers".
Hokejs

Elvis Merzļikins iedzīvojies savainojumā, Kolumbusa izsauc aizvietotāju no fārmkluba

Sporta nodaļa

Jauns.lv

30 gadus vecais latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins kādu brīdi nevarēs palīdzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Kolumbusas "Blue Jackets", jo iedzīvojies savainojumā.

Elvis Merzļikins iedzīvojies savainojumā, Kolumbus...

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas “Blue Jackets” pavēstījusi, ka savainojumā iedzīvojies latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. Viņam konstatēta ķermeņa augšdaļas trauma, to gan nekonkretizējot. Uzsvērts, ka Merzļikina savainojums gan neesot nopietns – tas noteikts kā īstermiņa. 

Merzļikina veselības likstas devušas iemeslu Džeta Grīvsa izsaukumam no “Blue Jackets” fārmkluba Amerikas hokeja līgā. Grīvss sezonu bija sācis neveiksmīgi, savā vienīgajā AHL spēlē ielaižot septiņas ripas. Kolumbusas sistēmā viņš atrodas kopš 2021./2022. gada sezonas, pagājušajā gūstot iespēju NHL laukumus doties deviņos mačos (vidēji ielaistas 3,49 ripas, atvairīti 90,8 % pretinieku metieni).

Latviešu vārtsargs šo sezonu bija sācis ar divām iespējām stāties vārtos. Abos mačos “Blue Jackets” piedzīvoja neveiksmes, bet Merzļikins iespējis statistiku 3,68 ielaistus vārtus un 85,4% atvairītus pretinieku metienus. Par līdz šim viņa pēdējo spēli kļuvusi pret Uvja Balinska Floridas “Panthers”, kur viņš atvairīja 18 no 22 metieniem. Latvieša prombūtnē visdrīzāk pirmā vārtsarga lomu uzticēs Daniilam Tarasovam. 

“Blue Jackets” tuvākās nedēļas laikā paredzētas trīs spēles – šonakt pret Bufalo “Sabres”, naktī uz 20. oktobri pret Minesotas “Wild” un naktī uz 23. oktobri pret Toronto “Maple Leafs”. Visi mači paredzēti savā laukumā. Elvim Merzļikinam šī ir karjeras piektā sezona NHL – visas aizvadītas Kolumbusā, ar kuru viņu saista vēl trīs gadu līgums.