Latvieši NHL: Zemgus Girgensons ar piespēli palīdz Tampabejas "Lightning" uzvarēt čempioni
foto: USA Today Sports / Scanpix
Zemgus Girgensons (pa kreisi) pārbaudes spēlē pret Floridas "Panthers".
Hokejs

Latvieši NHL: Zemgus Girgensons ar piespēli palīdz Tampabejas "Lightning" uzvarēt čempioni

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Naktī uz otrdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē ar rezultatīvu piespēli izcēlās Zemgus Girgensons, palīdzot Tampabejas "Lightning" ar 3:1 pārspēt Stenlija kausa ieguvēju Floridas "Panthers".

Latvieši NHL: Zemgus Girgensons ar piespēli palīdz...

Naktī uz otrdienu ar pirmo rezultativitātes punktu Tampabejas “Lightning” sastāvā izcēlās Zemgus Girgensons, kurš pirmssezonas pārbaudes spēlē palīdzēja komandai ar 3:1 pārspēt Uvja Balinska un Sanda Vilmaņa pārstāvēto Floridas “Panthers”.

Girgensons precīzi asistēja Tampabejas pirmajos gūtajos vārtos pirmā perioda 14. minūtē. Pēc viņa piespēles pretinieku vārtsargu pārspēja Emils Lilebergs. Kopumā Girgensons laukumā pabija 13:26 minūtes, kurās bez atdotās piespēles divas reizes meta uz vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus, vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, uzvarēja astoņos iemetienos un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+2). 

Floridas sastāvā no latviešiem spēlēja Stenlija kausa ieguvējs Uvis Balinskis, kuram gandrīz 19 minūtes laukumā (18:53). Tajās viņam viens metiens uz vārtiem, viens spēka paņēmiens, taču negatīva lietderība (-2). Vilmanis, kurš pirmssezonā guvis divus vārtus un joprojām atrodas “Panthers” kandidātos uz vietu sastāvā, šajā mačā nepiedalījās.

Vēl no latviešiem šonakt laukumā devās Rodrigo Ābols, bet viņa pārstāvētā Filadelfijas “Flyers” ar 3:4 piekāpās Ņujorkas “Islanders”. Ābols nospēlēja 14:24 minūtes, kurās uz vārtiem nemeta, taču bija spēcīgs iemetienos, uzvarot 86 % no tiem. Spēli Rodrigo pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Kolumbusas “Blue Jackets” un Vankūveras “Canucks” šonakt iztika bez latviešu palīdzības. Kolumbusa bez Elvja Merzļikina ierindā ar 2:3 piekāpās Detroitas “Red Wings”, bet Vankūveras “Canucks” bez Artūra Šilova un Teodora Bļugera pēcspēles metienos zaudēja Edmontonas “Oilers”. Merzļikina vietā vārtos stājās Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 23 no pretinieku izdarītajiem 26 metieniem. Vankūvera iespēju deva somam Kevinam Lankinenam, kurš tika galā ar 24 no Edmontonas izdarītajiem 26 metieniem. Teodors Bļugers īsi pirms treniņnometnes veica operāciju un pagaidām pārbaudes mačos laukumā nav devies. 

“Blue Jackets” pirmssezona turpinās jau šonakt, kad izbraukumā cīnīsies pret Sentluisas “Blues”. Naktī uz ceturtdienu atkārtoti spēkosies “Lightning” pret “Panthers”, bet naktī uz piektdienu pārbaudes maču aizvadīs Filadelfijas “Flyers”. Piektdien Čehijas pilsētā Prāgā sāksies jaunā NHL regulārā sezona, bet Ziemeļamerikā pirmās oficiālās spēles notiks 9. oktobrī.