“Palīdzēs pārliecībai!” Sandis Vilmanis saviļņots par pirmajiem vārtiem NHL apritē
foto: Florida Panthers
Sandis Vilmanis pirmssezonas treniņnometnē.
Hokejs

“Palīdzēs pārliecībai!” Sandis Vilmanis saviļņots par pirmajiem vārtiem NHL apritē

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Latviešu jaunais uzbrucējs Sandis Vilmanis Floridas “Panthers” sastāvā 15 vārtu rezultatīvajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pret Tampabejas “Lightning” guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, pēc mača paužot saviļņojumu par viņa hokejista karjerā īpašo brīdi. 

“Palīdzēs pārliecībai!” Sandis Vilmanis saviļņots ...

Naktī uz ceturtdienu savus pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) apcirkņos guva 20 gadus vecais uzbrucējs Sandis Vilmanis. Viņš pārbaudes spēlē Floridas “Panthers” sastāvā 15 vārtu mačā (7:8) izcēlās ar precīzu vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. 

Vārtus viņš iemeta otrā perioda vidū, kad Floridas “Panthers” atradās vairākumā. Viņam piespēlēja neviens cits kā Stenlija kausa ieguvējs un viens no Latvijas izlases līderiem aizsardzībā – Uvis Balinskis. Vilmanis, kurš līdz šim spēlējis dažādās junioru līgās kā Zviedrijā un Kanādā, nākamo sezonu sāks Floridas “Panthers” fārmklubā Amerikas hokeja līgā – Šarlotas “Checkers”. Savu iemesto ripu pret Zemga Girgensona pārstāvēto Tampabejas “Lightning” Vilmanis komentēja ar saviļņojumu. 

“Principā šos var saukt par maniem pirmajiem gūtajiem vārtiem profesionāļa karjerā,” kluba preses dienestam teica uzbrucējs. “Esmu priecīgs par to, jo gūtie vārti palīdzēs man iegūt lielāku pārliecību.” Pagājušo sezonu Vilmanis pavadīja Ontārio hokeja līgas komandās kā Sarnijas “Sting” un Nortbejas “Battalion”, abās demonstrējot rezultatīvu spēli. Pirmās komandas sastāvā viņam 30 spēlēs 28 rezultativitātes punkti (10+18), bet otrās – 39 punkti (28+11) 30 mačos. Ar Nortbejas komandu Vilmanis spēlēja izslēgšanas mačos, 16 spēlēs tiekot pie 27 punktiem (10+17). 

Floridas “Panthers” Vilmani ar kopējo 157. numuru izvēlējās 2022. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, bet šī gada martā paziņoja par trīs gadu sākuma līmeņa līguma noslēgšanu. Sezonai viņš gatavojās Floridas “Panthers” treniņnometnei, taču visai liela iespēja ir tam, ka neilgi pirms jaunās sezonas sākuma, tas ir, oktobra sākumā viņu nosūtīs uz kluba fārmklubu Šarlotā.

Jau minētā pārbaudes spēle pret “Lightning” bija ārkārtīgi rezultatīva – komandas parūpējās par 15 precīziem metieniem vārtos. Pēc mača Floridas “Panthers” “Man šķiet, ka nekad savā karjerā nebiju redzējis šādu pārbaudes spēli,’’ teica Floridas galvenais treneris Pols Moriss. “Ar to domāju, ka mačā bija tikpat daudz gūto vārtu cik precīzi atdoto piespēļu. Laukumā pamanīju atsevišķas lietas, kuras man patika jauno hokejistu izpildījumā, kurus sāku aizvien labāk iepazīt.”

Stenlija kausa ieguvēja “Panthers”, kas 2023./2024. gada sezonā NHL triumfēja pirmo reizi kluba vēsturē, gatavošanos sezonai turpinās naktī uz sestdienu, kad 1:00 pēc Latvijas laika cīnīsies pret Karolīnas “Hurricanes”. Jauno NHL sezonu komanda sāks 9. oktobrī, kad uzņems Bostonas “Bruins”.