Par MLS jaunpienācējas "San Diego" galveno treneri apstiprināts 41 gadu vecais Varass
foto: AP/Scanpix
Maikls (Maikijs) Varass kā galvenais treneris līdz šim klubos nebija strādājis.
Futbols

Par MLS jaunpienācējas "San Diego" galveno treneri apstiprināts 41 gadu vecais Varass

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) jaunpienācējas "San Diego" galveno treneri pirmdien apstiprināts Maikls (Maikijs) Varass, pavēstījusi komanda.

Par MLS jaunpienācējas "San Diego" galveno treneri...

41 gadu vecais Varass pēc Grega Berhaltera atbrīvošanas no amata jūlijā līdz pagājušai nedēļai bija ASV nacionālās izlases pagaidu galvenais treneris. Viņa vadībā amerikāņi aizvadīja divas spēles - ar 1:2 piekāpās Kanādas izlasei un spēlēja neizšķirti 1:1 ar Jaunzēlandes valstsvienību.

"Iespēja izveidot kaut ko īpašu no pirmssākumiem ar tik ambicioziem un apņēmīgiem īpašniekiem, turklāt pilsētā ar tik kaislīgiem faniem, ir patiesi aizraujoši," savā paziņojuma norādīja Varass. "Ar nepacietību gaidu, kad varēšu uzsākt darbu ar komandu, lai jau no paša sākuma veidotu uzvarētāju psiholoģiju. Atdošu visus spēkus šim klubam un Sandjego iedzīvotājiem."

Amerikāņu speciālists kā galvenais treneris līdz šim klubos nebija strādājis, pildot akadēmijas trenera funkcijas Sakramento "Republic" un "Dallas" klubos, bet vēlāk Dalasas vienībā esot arī galvenā trenera Luči Gonsalesa asistents.

No 2021. līdz 2023.gadam Varass bija ASV U-20 izlases galvenais treneris, pēc kā kļuva par Berhaltera asistentu nacionālajā izlasē. Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā par ASV izlases galveno treneri kļuva argentīnietis Maurisio Početino.

"San Diego" klubs tika dibināts pagājušā gada maijā, kļūstot par 30.komandu līgā, un februārī uzsāks savu pirmo sezonu MLS, spēlējot Rietumu konferencē. Mājas spēles Sandjego vienība aizvadīs 56 000 skatītāju ietilpīgajā "Snapdragon" stadionā.

Tēmas