Verstapens: “Ar "Red Bull" mašīnu kaut kas nogājis greizi”
foto: picture alliance / HOCH ZWEI
Makss Verstapens un Lando Noriss pēc Holandes GP.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. augustā, 16:27

Verstapens: “Ar "Red Bull" mašīnu kaut kas nogājis greizi”

Sporta nodaļa

jauns.lv / F1.lv

Makss Verstapens atzinis, ka “Red Bull RB20” sacīkšu auto attīstība kaut kur ieņēmusi nepareizu virzienu, kā rezultātā tai tagad ir problēmas ar balansējumu un palielinātu riepu nolietošanos. Posmā Nīderlandē F1 čempionāta līderis finišā piekāpās “McLaren” pilotam Lando Norisam par 22 sekundēm.

Verstapens: “Ar "Red Bull" mašīnu kaut kas nogājis...

Makss Verstapens nav uzvarējis jau piecus posmus pēc kārtas, bet graujošais Norisa pārsvars Holandes GP izcīņā izcēla to, ka “McLaren” mašīna šobrīd pavisam noteikti kļuvusi ātrāka par “Red Bull”. “Pirmajās dažās sacīkstēs tas tā nebija, bet tad kaut kas šo mašīnu padarīja grūtāk braucamu,” pēc posma Zandvortā saka Verstapens. “Ir ļoti grūti šobrīd precīzi noteikt, no kā tas viss. Un tas rada grūtības, ietekmējot gan mūsu veikumu veicot vienu ātro apli un arī garās distances. Visu nedēļas nogali bija vienas un tās pašas problēmas. Jau no pirmā treniņa mašīnai bija nemainīgs balansējums. Šobrīd to ir ļoti grūti risināt. Izskatās, ka esam pārāk lēni un arī riepas nodilst pastiprināti. Tas ir savādi, jo pēdējos gados tieši šajā ziņā bijām spēcīgi. Pēdējā laikā ar mašīnu kaut kas nogājis greizi, un mums ir tas jāizprot. Jāmēģina to risināt ātri, lai visu to uzlabotu. Priekšas un aizmugures balansējums vienkārši nestrādā kopā.”

Deviņus posmus pirms sezonas beigām Verstapena pārsvars pār Norisu kopvērtējumā ir 70 punkti, kas šobrīd vēl izskatās visai drošs. Tikmēr Konstruktoru kausā “McLaren” spējusi pietuvoties “Red Bull” līdz 30 punktiem.

Arī “Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners atzīst, ka šobrīd ir problēma, kuras cēloni nav izdevies atklāt, taču pie tā aktīvi tiek strādāts. Viņš uzskata, ka tikpat ātri, cik mainījušies spēku samēri, tie atkal var nosvērties par labu Verstapena un Serhio Peresa pārstāvētajai komandai.

“Ņemot vērā mūsu veiktspēju, nākamās deviņas sacīkstes būs ļoti, ļoti grūtas,” saka Horners. “Bet šī ir ceturtā, tikai ceturtā reize šosezon, kad Maksa pārsvars ir sarucis. Un šī ir tikai otrā Lando uzvara. Tomēr saprotam, ka ir jāuzlabo ātrums. Jāparūpējas, lai pārsvars palielinātos, nevis pastāvīgi saruktu. “McLaren”, protams, ir izdevies jau pirms laika spert šo soli, un šeit viņu mašīna ar Lando pie stūres izskatījās iespaidīgi. Tas tikai parāda, ka viss ātri var mainīties. Iepriekš mēs mēdzām uzvarēt ar 20, 25 sekunžu pārsvaru. Bet viss var atkal mainīties uz otru pusi. Apzināmies, ka mums ir problēma. Kā dzirdējāt, Makss teica, ka mašīna nereaģē tā, kā viņš gribētu. Šoreiz nācās ierobežot sevi ar domu, ka, ja nevaram uzvarēt, jāfinišē otrajā vietā.”