Kurtuā atsakās spēlēt Beļģijas izlasē, kamēr to vadīs Tedesko
foto: @fotokibit / SplashNews.com/ Vida Press
Beļģijas futbola izlases vārtsargs Tibo Kurtuā.
Futbols

Kurtuā atsakās spēlēt Beļģijas izlasē, kamēr to vadīs Tedesko

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Beļģijas futbola izlases vārtsargs Tibo Kurtuā paziņojis, ka valstsvienībā nespēlēs, kamēr tās galvenais treneris būs Domeniko Tedesko.

Kurtuā atsakās spēlēt Beļģijas izlasē, kamēr to va...

"Pēc visiem notikumiem ap treneri un ilgām pārdomām, esmu nolēmis neatgriezties izlasē, kamēr to vadīs viņš [Tedesko]," ceturtdien savā "Instagram" kontā paziņoja 32 gadus vecais spāņu granda Madrides "Real" vārtsargs. "Arī pats uzņemos daļu atbildības," piebilda Kurtuā. "Tomēr, raugoties nākotnē, mana neuzticēšanās viņam nenāks par labu atmosfērai komandā."

Kurtuā nesaskaņas ar Tedesko sākās pagājušā gada jūnijā, kad īsi pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Igauniju viņš pēc strīda ar treneri pameta valstsvienību. Par pamatu tam bija tas, ka Tedesko pēc Kevina de Breines savainojuma neiecēla Kurtuā par kapteini.

Iepriekšējās sezonas lielāko daļu divu ceļgala traumu dēļ Kurtuā izlaida, taču sezonas izskaņā atgriezās laukumā un palīdzēja Madrides "Real" triumfēt UEFA Čempionu līgas finālā. Neskatoties uz atgriešanos ierindā, vārtsargs netika iekļauts valstsvienības sastāvā dalībai šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kā norāda 102 spēles Beļģijas izlasē aizvadījušais Kurtuā, viņa pieņemtais lēmums ir labākais risinājums valstsvienībai, jo "beigsies visas runas un tas ļaus komandai koncentrēties uz savu mērķu sasniegšanu". Tikmēr Beļģijas Futbola federācija (RBFA) pēc Kurtuā paziņojuma norādīja, ka "nožēlo, bet pieņem viņa lēmumu nespēlēt izlasē patreizējā galvenā trenera vadībā".