Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionāta pēdējā grupas spēlē sīvā cīņā uzveic polietes
foto: Ekrānšāviņš
Latvijas izlase pārspēja Polijas vienaudzes tikai par 1 punktu.
Basketbols
2024. gada 18. augustā, 23:33

Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionāta pēdējā grupas spēlē sīvā cīņā uzveic polietes

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-16 sieviešu basketbola izlase svētdien Eiropas kadešu čempionāta trešajā spēlē sīvā cīņā, ar 48:47 (13:9, 11:14, 8:7, 16:17) pieveica vienaudzes no Polijas.

Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionāta pē...

Latvijas izlasē ar 15 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un trīs pārtvertām bumbām izcēlās Marta Ploriņa, deviņus punktus guva Sindija Miščenko, astoņi punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Milai Luzginai, bet 4+10 šajos statistikas rādītājos iekrāja Aleksa Skudra. Pretiniecēm desmit punkti un desmit bumbas zem groziem bija Helēnai Danielevičai.

Piektdien C apakšgrupas pirmajā spēlē latvietes ar 63:73 zaudēja spānietēm, bet sestdien ar 76:52 pārspēja Serbiju. Astotdaļfinālā būs jāsacenšas ar D grupā trešo vietu ieņēmušo Beļģiju. Piecām no Latvijas izlases kandidātēm - Maijai Aplokai, Evelīnai Pauzerei, Milai Luzginai, Martai Ploriņai un Sindija Miščenko - jau ir pērnā gada Eiropas U-16 čempionāta pieredze.

Latvijas U-16 izlase, gatavojoties Eiropas meistarsacīkstēm, izcīnīja uzvaru Baltijas kausa izcīņā, Lietuvas pilsētā Druskininkos ar 80:67 uzvarot Polijas kadetes, ar 101:49 - Igaunijas vienību un ar 85:54 - Lietuvu. Divās pārbaudes spēlēs izbraukumā ar Itālijas vienaudzēm katra no komandām uzvarēja pa reizei (67:64 un 69:70), bet Rīgā ar 63:53 un 71:59 pieveica Vācijas vienaudzes.

Eiropas U-16 čempionāts Ungārijas pilsētā Miškolcā norisināsies līdz 24.augustam. Matīsam Rožlapam izlasē palīdz treneri Ilze Ose-Hlebovicka un Elvis Brokāns, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens. Latvijas U-16 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Mila Luzgina (Daugavpils BJSS), Sindija Miščenko (Gulbenes BJSS - Liepājas SSS), Arta Ulle, Evelīna Pauzere (abas - RBJSS "Rīdzene"), Patrīcija Amoliņa, Marta Ploriņa (abas - Bertānu Valmieras BS), Maija Aploka, Ance Kočetkova (abas - Liepājas SSS), Šarlote Skrebele, Ieva Magdalēna Vēvere (abas - "Rīga"/"Centrs"), Aleksa Skudra (Mārupes NSS), Annija Anna Birziņa (Saldus SS).