Citi sporta veidi
2015. gada 28. janvāris, 20:45

Daiļslidotājs Vasiļjevs izcīna sudraba medaļu Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē

Jauns.lv

Latvijas daiļslidošanas talants Deniss Vasiļjevs trešdien izcīnīja sudraba medaļu Austrijā un Lihtenšteinā notiekošajā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Šis ir augstvērtīgākais Latvijas sportistu sasniegums Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes vēsturē.

Īsajā programmā pirmdien 15 gadus vecais Vasiļjevs spēja iegūt 70,10 punktus, kas ir viņa labākais rezultāts karjerā. Latvijas pārstāvis par 0,46 punktiem apsteidza Ivanu Pavlovu no Ukrainas un bija sacensību līderis.

Savukārt izvēles programmā Vasiļjevs ieguva 127,62 punktus, kas arī ir viņas karjeras rekords. Latvijas pārstāvis uzrādīja otro labāko rezultātu, tomēr summā palaida sev priekšā Pavlovu, kurš ar 130,51 punktu izvēles programmā bija labākais.

Summā Vasiļjevs tika pie 197,72 punktiem un uzrādīja vēl vienu karjeras rekordu. Pavlovs tikmēr summā ieguva 200,15 punktus un kļuva par sacensību uzvarētāju.

Trešajā vietā ar 184,48 punktiem palika Krievijas pārstāvis Dmitrijs Alijevs.

Jau vēstīts, ka sieviešu konkurencē daiļslidotāja Angelina Kučvaļska trešdien izcīnīja piekto vietu.

Latvijas pārstāve ar iekrātiem 46,46 punktiem bija piektā jau pēc pirmdien veiktās īsās programmas, savukārt izvēles programmā viņa tika pie 80 punktiem, kas bija piektais labākais rādītājs un deva šādu pozīciju viņai arī summā.

Kopumā abās programmās Kučvaļska iekrāja 126,46 punktus. Par sacensību uzvarētāju tikmēr tika kronēta Aleksandra Proklova no Krievijas, kura summā tika pie 152,86 punktiem.

Zīmīgi, ka pēc tam jau ceturtdien Kučvaļska Zviedrijā sāks dalību Eiropas čempionātā pieaugušajiem.

Citviet trešdien distanču slēpošanas sacensībās 7,5 kilometru brīvā stila distancē Ralfs Eiduks bija 59.vietā, bet Dzintars Daleckis un Ojārs Vanags ierindojās attiecīgi 83. un 85.vietā starp 87 sportistiem. Tikmēr meiteņu konkurencē piecu kilometru distancē Marija Mičule, Līna Nagle un Karīne Pētersone ieņēma pēdējās trīs pozīcijas starp 74 sportistēm.

Savukārt desmit kilometru iedzīšanas sacensībās biatlonā Alvis Šķēps spēja apsteigt tikai divus konkurentus, ieņemot 58.vietu. Latvijas sportists šaušanā kopumā pieļāva sešas kļūdas, taču arī viņa solis trasē nebija tik ātrs, lai spētu cīnīties par augstākām vietām.

Tikmēr kalnu slēpošanā milzu slalomā dāmām 37.vietā ierindojās Elizabete Liene Šterna, kurai uzreiz sekoja Odrija Baldiņa. Savukārt Evelīna Gasūna un Elīna Sabīne Nežborta nespēja sasniegt finišu pirmajā braucienā.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē, kas risinās Austrijas pilsētā Forarlbergā un blakus esošajā Lihtenšteinā, Latviju pārstāv 24 sportisti, piedaloties piecos no astoņiem sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem. Latvijas jaunie sportisti olimpiādes sacensībās startē biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, snovbordā un daiļslidošanā. Iepriekšējās divās ziemas olimpiādēs Latvija bija pārstāvēta arī ar U-17 hokeja valstsvienību, taču šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm.

Sacensības risināsies līdz piektdienai. Tajās savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde notiek katru otro gadu, bet šoreiz tā pirmoreiz vēsturē risinās vienlaicīgi divās valstīts. Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Olimpiādē pirms diviem gadiem Latviju pārstāvēja 41 sportists visos astoņos sporta veidos. Kā viens no nozīmīgākajiem rezultātiem togad minams Latvijas U-17 hokeja izlases starts, vienībai izcīnot piekto vietu. Tāpat izceļama kalnu slēpotāja Mika Zvejnieka desmitā vieta slaloma sacensībās, šorttrekistes Ievas Haino devītā vieta 1000 metru sacensībās, kā arī vēl viena šorttrekista Roberta Jāņa Zvejnieka ceturtā un piektā vieta attiecīgi 500 metru un 1500 metru distancēs.

LETA