Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dēla acu priekšā šaha čempionāta partijas laikā miris Bangladešas spēcīgākais šahists
Ziaurs Rahmans (ekrānuzņēmums no "X")
Citi sporta veidi

Dēla acu priekšā šaha čempionāta partijas laikā miris Bangladešas spēcīgākais šahists

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Bangladešas čempionāta laikā pagājušās nedēļas nogalē miris valsts vadošais šahists Ziaurs Rahmans, kurš saļima pie šaha galdiņa. Vēl traģiskāk ir tas, ka viņš nomira sava dēla acu priekšā.

Dēla acu priekšā šaha čempionāta partijas laikā mi...

50 gadus vecais lielmeistars partijas laikā zaudēja samaņu, viņu steidzami nogādāja galvaspilsētas Dakas slimnīcā, kur konstatēja nāvi no insulta, vēsta Indijas televīzijas kanāls NDTV.

Viņa pretinieks liktenīgajā partijā, lielmeistars Enamuls Hosains atzina, ka pagāja vairākas sekundes, līdz viņš saprata, ka kolēģim ir insults. “Kad viņš spēlēja, nekas neliecināja par slimību,” viņš izteicās. “Bija mans gājiens, tādēļ mirklī, kad viņš sāka saļimt, es padomāju, ka viņš pieliecas, lai paņemtu ūdens pudeli. Taču tad viņš nokrita, un mēs steigušus viņu nogādājām slimnīcā. Viņa dēls spēlēja pie blakus galdiņa.”

Rahmans bija vairākkārtējais Bangladešas čempions un 2022. gadā pārstāvēja savu valsti 44. šaha olimpiādē kaimiņvalstī Indijā, kas ir viena no šaha superlielvalstīm. 2005. gada oktobrī viņa sasniegtais maksimālais reitings 2570 ir visu laiku labākais sasniegums Bangladešas šaha vēsturē.