foto: AP/Scanpix
Lai apturētu "Celtics", Pols Džordžs pievienojas Embīdam un Maksijam Filadelfijā
Pols Džordžs atgriezies Austrumu konferencē, kur iepriekš pārstāvēja Indiānas "Pacers".
Basketbols
2024. gada 1. jūlijs, 11:54

Lai apturētu "Celtics", Pols Džordžs pievienojas Embīdam un Maksijam Filadelfijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Bostonas "Celtics" konkurente Austrumu konferencē Filadelfijas "76ers" vienojusies ar uzbrucēju Polu Džordžu par maksimālo līgumu, informē ESPN.

"76ers" ar brīvā aģenta statusā esošo Džordžu vienojusies par 212 miljoniem ASV dolāru turpmāko četru gadu laikā. Apvienojoties ar Žoelu Embīdu un Tairīsu Maksiju, Džordžs varētu sekmēt "76ers" pakaļdzīšanos "Celtics" komandai cīņā par titulu.

34 gadus vecais Džordžs iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Losandželosas "Clippers" komandā un pēdējā no tām viņš 74 mačos vidēji 34 minūtēs guva 22,6 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas, atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 bumbas.

Pirmās septiņas sezonas Džordžs pavadīja Indiānas "Pacers" komandā, kas viņu izraudzījās 2010. gada draftā ar desmito numuru, bet pirms pievienošanās "Clippers" amerikānis divus gadus pavadīja Oklahomasitijas "Thunder". Džordžs deviņas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Filadelfijas "76ers" par NBA čempioniem ir kļuvuši trīs reizes (pirmais panākums gūts gan zem Sirakjūsas "Nationals" nosaukuma). Pēdējā no tām bija jau tālajā 1983. gadā.