foto: Getty Images via AFP
Jons Valančūns karjeru turpinās Vašingtonas "Wizards"
Jona Valančūna loma "Wizards" nākamās sezonas modelī gan vēl ir visai neskaidra.
Basketbols
2024. gada 1. jūlijs, 11:12

Jons Valančūns karjeru turpinās Vašingtonas "Wizards"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lietuviešu centra spēlētājs Jons Valančūns vienojies ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas "Wizards" par trīs gadu līgumu, vēsta ESPN.

Vienošanās paredz, ka 32 gadus vecais Valančūns turpmāko trīs sezonu laikā saņems 30 miljonus ASV dolāru.

"Wizards" ar Valančūna piesaisti vēlas turpināt komandas pārbūvi, kuras procesā pagājušajā nedēļā NBA draftā ar otro numuru izraudzījās franču centra spēlētāju Aleksu Sarru.

Tāpat komanda aizmainīju vienu no saviem pagājušās sezonas līderiem izraēlieti Deni Avdiju uz Portlendas "Trail Blazers" pretī saņemot saspēles vadītāju Malkolmu Brogdonu. Tāpat komanda nolēma neturpināt sadarbību ar serbu uzbrucēju Tristanu Vukčeviču, kurš pērn sezonas izskaņā gana sekmīgi pārcēlās uz Vašingtonu no Belgradas "Partizan". Komandas lielākie līgumu gan joprojām ir diviem visai pretrunīgi vērtētiem spēlētājiem Džordanam Pūlam un Kailam Kuzmam.

Aizvadītajā sezonā, pārstāvot Ņūorleānas "Pelicans", Valančūns piedalījās visās 82 spēlēs, kurās vidēji 24 minūtēs guva 12,2 punktus, izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas un realizēja 55,9% metienu no spēles. Trīs sezonu laikā Valančūns izlaidis tikai 11 mačus.

Valančūnu 2011. gadā ar piekto numuru draftā izvēlējās Toronto "Raptors" komanda, lietuvietim Kanādas klubā pavadot pirmās septiņarpus sezonas. Pēc tam viņš divarpus gadus spēlēja Memfisas "Grizzlies", līdz tika aizmainīts uz "Pelicans".