foto: REUTERS/SCANPIX
Verstapens ātrākais arī Austrijas "Grand Prix" kvalifikācijā
Trīskārtējais F-1 pasaules čempions Makss Verstapens.
Citi sporta veidi
2024. gada 29. jūnijs, 18:41

Verstapens ātrākais arī Austrijas "Grand Prix" kvalifikācijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Špīlbergā sasniedza labāko apļa laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Austrijas "Grand Prix" kvalifikācijā un svētdien galveno sacīksti sāks no pirmās pozīcijas.

Verstapens, kurš sestdien uzvarēja sprinta sacīkstē, kvalifikācijā savu ātrāko apli veica minūtē un 4,314 sekundēs.

"Red Bull" pilots pārliecinoši ieņēma pirmo vietu kvalifikācijā, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Lando Norisu ("McLaren") par 0,404 sekundēm, bet pie trešā labākā rezultāta tika "Mercedes" pilots Džordžs Rasels. Otrajā starta rindā svētdien Raselam pievienosies "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kamēr piekto un sesto vietu kvalifikācijā ieņēma attiecīgi Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un Šarls Leklērs ("Ferrari"), kurš pēdējā aplī vēl izslīdēja no trases, nespējot uzlabot savu apļa laiku. Septītā vieta bija Oskaram Piastri ("McLaren"), astotais labākais apļa laiks padevās Serhio Peresam ("Red Bull"), bet devīto un desmito vietu ieņēma attiecīgi Niko Hilkenbergs ("Haas") un Estebans Okons ("Alpine").

Austrijas "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien. Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 227 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 156 punktiem ieņem Noriss, bet trešais ar 150 punktiem ir Leklērs. Sainsam ir 120 punkti, bet 112 punktus ir sakrājis Peress. Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.