foto: imago/PanoramiC
Sesks un Francs izceļas Polijas rallijā, iekļaujoties labāko piecniekā WRC debijas posmā
Mārtiņš Sesks.
Citi sporta veidi
2024. gada 28. jūnijs, 21:30

Sesks un Francs izceļas Polijas rallijā, iekļaujoties labāko piecniekā WRC debijas posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci piektdien Polijā, debitējot pasaules rallija čempionātā (WRC), septītajā posmā pēc sešiem ātrumposmiem ieņem ceturto vietu.

Piektajā ātrumposmā Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, ierindojās trešajā un sestajā ātrumposmā - septītajā vietā. Vadībā ir norvēģis Andreass Mikelsens ("Hyundai i20 N"), kuram Sesks ar Franci zaudē 6,2 sekundes, ieņemot ceturto vietu.

Jau ziņots, ka pēc četriem ātrumposmiem Seska ekipāža ieņēma otro vietu, par 7,4 sekundēm atpaliekot vien no Mikelsena.Piektdien tiks aizvadīti vēl divi ātrumposmi, sestdien un svētdien ekipāžām veicot vēl 11 ātrumposmus.

Astotajā posmā WRC pirmo reizi viesosies Latvijā, autosportistiem sacenšoties no 18. līdz 21.jūlijam. Sezonas turpinājumā posmi norisināsies Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Polijas rallijs pirmo reizi norisinājās 1921.gadā un kopš 1960.gada tas ir Eiropas čempionāta kalendārā, ar dažiem izņēmumiem, kad tas ticis iekļauts WRC sezonas programmā. Pērn Eiropas čempionātā ieskaitē šeit laurus plūca tieši Seska ekipāža.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.