Spožais kamerūniešu vārtsargs Ondoā atgriežas Virslīgā
foto: AP/Scanpix
Fabriss Ondoā, sargājot Kamerūnas izlases vārtus.
Futbols
2024. gada 28. jūnijā, 14:30

Spožais kamerūniešu vārtsargs Ondoā atgriežas Virslīgā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempionvienībai RFS pievienojies Kamerūnas vārtsargs Fabriss Ondoā, kurš iepriekš Latvijas futbols virslīgā pārstāvēja "Audu", piektdien pavēstīja kamerūnieša jaunais klubs.

Spožais kamerūniešu vārtsargs Ondoā atgriežas Virs...

Vienošanās Ondoā noslēgta līdz sezonas beigām un viņš trenējas ar RFS kopā jau vairāk kā nedēļu. 28 gadus veicas vārtsargs "Audai" pievienojās pirms 2022.gada čempionāta sākuma, vienības rindās aizvadot 43 līgas mačus, kā arī četras Latvijas kausa izcīņas spēles, kurā izdevās triumfēt un izcīnīt pirmo lielo trofeju kluba vēsturē.

Pagājušā gada jūlijā viņš pārcēlās uz Francijas trešās līgas klubu Nīmas "Olympique". Pirms pievienošanās "Audai" Ondoā spēlējis "Barcelona" dublieru komandā Spānijas otrajā pēc spēka līgā, "Pobla de Mafumet", Taragonas "Gimnastic", "Sevilla" dublieru vienībā, "Alaves", kā arī Beļģijas vienībā "Oostende" un Horvātijas klubā "Istra 1961".

Savukārt 2013./2014. gada sezonā Ondoā kopā ar "Barcelona" jauniešu komandu triumfēja UEFA Jaunatnes līgā. Tāpat viņš aizvadījis 49 mačus Kamerūnas izlasē un 2017. gadā ne tikai palīdzēja valstsvienībai izcīnīt Āfrikas Nāciju kausu, bet arī tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Viņš bija izlases pamatvārtsargs arī šī gada sākumā notikušajā Āfrikas Nāciju kausā, kur palīdzēja Kamerūnai iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā ar 0:2 atzina nākamo finālistu Nigērijas pārākumu. Cīņā par pamatvātsarga vietu izlasē Ondoā tobrīd bija izkonkurējis savu brālēnu Mančestras "United" pamatvārtsargu Andrē Onanā.

RFS ar ar 50 punktiem 20 spēlēs Latvijas virslīgā ir līdere un tuvāko sekotāju "Riga", kuras īpašumā iepriekš bija Ondoā, apsteidz par pieciem punktiem.