Futbols
2015. gada 31. janvāris, 23:40

HSV komanda bez Rudņeva savā laukumā zaudē "Koln"

Jauns.lv

Ar zaudējumu Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta izspēli pēc ziemas pārtraukuma sestdien atsāka Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas savā laukumā ar 0:2 (0:2) piekāpās "Koln" futbolistiem.

Rudņevs šim mačam bija pieteikts, tomēr laukumā neizgāja. HSV komandas sākumsastāvā devās pieredzējušais horvātu uzbrucējs Ivica Oličs, kurš tai oficiāli pievienojās vien piektdien.

Abus vārtus "Koln" komandas labā guva pussargs Marsels Rīse, kurš izcēlās 62. un 78.minūtē.

HSV komanda bez uzvaras ir četrās turnīra spēlēs pēc kārtas, turklāt šajā laikā vienība nav guvusi nevienus vārtus.

Rudņevs šosezon 12 spēlēs izcēlies ar vienu precīzu sitienu.

Citā mačā sestdien Menhengladbahas "Borussia" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "VfB Stuttgart" komandu, bet Gelzenkirhenes "Schalke 04" savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja "Hannover 96". Savukārt punktus zaudēja vieni no līderiem Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošajiem valsts vicečempioniem Dortmundes "Borussia".

Kā ziņots, pirmo zaudējumu šīs sezonas bundeslīgas čempionātā piektdien piedzīvoja kopvērtējuma līderi Minhenes "Bayern", kas izbraukumā negaidīti pārliecinoši ar 1:4 (0:2) piekāpās tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā "VfL Wolfsburg".

Pirmajā mačā pēc ziemas pārtraukuma "Bayern" komanda ielaida tikpat vārtus, cik 17 iepriekšējās šīs sezonas spēlēs kopā. Tagad tās pārsvars kopvērtējumā pār "VfL Wolfsburg" vienību ir astoņu punktu izteiksmē.

Pirmā puslaika sākumā un beigās vārtus mājinieku labā guva nīderlandiešu uzbrucējs Bass Dosts, bet otrā puslaika ievadā 3:0 panāca beļģu pussargs Kevins de Brujne. Pāris minūtes vēlāk vienus vārtus atguva spāņu pussargs Huans Vernats, bet 73.minūtē punktu uzvarai pielika de Brujne.

Minhenes klubs vietējā čempionātā piedzīvojis pārliecinošāko zaudējumu sešu gadu laikā.

"VfL Wolfsburg" komanda visos turnīros nepārspēta ir septiņās spēlēs pēc kārtas.

Kopvērtējumā "Bayern" saglabā stabilu pirmo vietu ar 45 punktiem 18 spēlēs, bet "VfL Wolfsburg" seko ar 37 punktiem. Tikmēr 30 punkti ir Menhengladbahas "Borussia" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandām, bet 29 punkti ir Leverkūzenes "Bayer".

Tikmēr HSV komanda ar 17 punktiem 18 spēlēs ieņem kopvērtējuma 15.vietu, esot tieši uz izkrišanas zonas robežas. Ar 16 punktiem kopvērtējumu noslēdz Dortmundes "Borussia".

LETA