Kristaps Porziņģis, spītējot kājas traumai, palīdz "Celtics" kļūt par NBA čempioniem

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

gallery icon
38
Basketbols
2024. gada 19. jūnijs, 22:10

Treneris Mazulla velta Porziņģim atzinīgus vārdus: "Viņš neietekmējās no komandas ārstiem un teica, ka spēlēs!"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla vēsta, ka, par spīti ārstu teiktajam, Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis finālsērijas noslēgumā norādīja, ka uz laukumu izies.

Jau ziņots, ka Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību pirmdien izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.  Tomēr sērijas otrajā spēlē basketbolists guva retu pēdas savainojumu, kas viņam neliedza atgriezties piektajā mačā. Ceturtajā spēlē liepājnieks bija pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Mazulla atklāj, ka ceturtajā spēlē Porziņģis tiktu izmantots vien, ja ļoti svarīgās epizodēs būtu nepieciešams izcīnīt bumbu, taču tajā mačā bostonieši pārliecinoši zaudēja un tādas nepieciešamības nebija. Piektajā spēlē viņš piedalījās, jo vēlējies ar komandu pielikt punktu sērijai.

"Porziņģis neietekmējās no komandas ārstiem un teica, ka spēlēs. Visu cieņu viņam," teica Mazulla.

Porziņģis pēc finālsērijas apstiprināja, ka viņam būs nepieciešama operācija, taču neatklāja, kad tā tiks veikta. Visticamāk gan, ka viņš nevarēs palīdzēt Latvijas basketbola izlasei jūlija sākumā Rīgā paredzētajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.