foto: AFP/Scanpix
Sēnā pirms olimpiādes atrastas bīstamas baktērijas
Citi sporta veidi
2024. gada 16. jūnijs, 05:04

Sēnā pirms olimpiādes atrastas bīstamas baktērijas

Māris Puķītis

Jauns.lv

Parīzes olimpiskajās spēlēs pēc nepilna pusotra mēneša plānotas peldēšanas sacensības Sēnā, bet upes ūdeņos atrastas bīstamas baktērijas.

Jaunākie testi liecina, ka jūnija pirmajās astoņās dienās pēc ilgstošām lietusgāzēm Sēnā zarnu nūjiņu un enterokoku līmenis pārsniedzis līmeni, ko vēl var uzskatīt par sportistiem drošu – 900 koloniju veidojošo vienību uz 100 mililitriem ūdens, ziņo monitoringa grupa Eau de Paris.

Vēl ziņojuma priekšvakarā Starptautiskās olimpiskās komitejas pārstāvis Kristofs Djubī pauda, ka nav iemeslu šaubīties par sacensību veiksmīgu norisi Sēnā Parīzes centrā blakus Eifeļa tornim. Galīgo lēmumu jāpieņem Starptautiskajai peldēšanas federācijai un Starptautiskajai triatlona savienībai.

Sēnas attīrīšanā Francija ieguldījusi ap 1,4 miljardiem eiro. Maijā pabeigts 50 000 kubikmetru ietilpīgs rezervuārs, lai novērstu kanalizācijas ūdeņu ieplūšanu upē lietus laikā.

30. jūlijā Sēnā plānots vīriešu triatlona sacensības, nākamajā dienā triatlons sievietēm, 5. augustā – jauktā stafete, 8. augustā – desmit kilometru maratons sievietēm, 9. augustā – vīriešiem. Jācer, viss noritēs godam, un sportisti pēc finiša necietīs no vēdera infekcijām.

Kurš Latvijas peldētājs dosies uz Parīzi, izšķirsies Eiropas čempionātā Serbijā no 17. līdz 23. jūnijam.