Hokejs
2024. gada 1. jūnijā, 12:40

"Oilers" izbraukumā pārspēj "Stars" un nonāk soļa attālumā no Stenlija kausa fināla

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Raienam Nadžentam-Hopkinsam gūstot divus vārtus, Edmontonas "Oilers" komanda piektdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas Stenlija kausa fināla.

"Oilers" izbraukumā pārspēj "Stars" un nonāk soļa ...

Rietumu konferences fināla piektajā mačā edmotonieši viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pārspēja Dalasas "Stars" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2.

Mača 15.minūtē Nadžents-Hopkinss vārtu priekšā ar nūjas lāpstiņas neērto pusi raidīja ripu mērķī, vairākumā panākdams 1:0. "Oilers" viena laukuma spēlētāja pārspēku izmantoja arī otrā perioda 66.sekundē, kad vēlreiz precīzs bija Nadžents-Hopkinss.

foto: AP/Scanpix
Komandas biedri sveic Stjuartu Skineru (#74) ar izcīnīto uzvaru.
Komandas biedri sveic Stjuartu Skineru (#74) ar izcīnīto uzvaru.

Četras minūtes vēlāk Fīlips Brogergs pēc uzvarēta iemetiena izdarīja raidījumu no zilās līnijas un panāca 3:0. Dalasieši vienīgos vārtus guva nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Vaiats Džonstons vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu.

"Izdarījām lielu spiedienu un tas lika viņiem pārkāpt noteikumus. Mačā nav daudz iespēju, lai atrastu pareizo spēles ritmu. Tāpēc gājām ar domu izmantot pirmo iespēju, kas mums pavērsies," pēc uzvaras teica Nadžents-Hopkinss.

Stjuarts Skiners "Oilers" vārtos atvairīja 19 no 20 metieniem, bet Džeiks Otingers otros vārtos tika galā ar 23 no 26 metieniem.

Austrumu konferences finālā Floridas "Panthers" ar 3-2 pārspēj Ņujorkas "Rangers".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa finālā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".