Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jaunais "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris ar iepriekšējo klubu vēlējies iegūt Merzļikinu
foto: Archie Carpenter/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Merzļikinam ar ‘’Blue Jackets’’ vēl ir spēkā līgums līdz 2026./2027. gada sezonas beigām. Ik sezonu viņš pelna 5.4 miljonus dolāru.
Hokejs

Jaunais "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris ar iepriekšējo klubu vēlējies iegūt Merzļikinu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pirmo interviju sniedzis Kolumbusas "Blue Jackets" jaunais ģenerālmenedžeris Dons Vadels. Viņš sarunas laikā komentēja arī Elvja Merzļikina statusu, norādot, ka jācenšas darīt visu, lai pušu sadarbība strādātu. Tāpat iepriekš, strādājot Karolīnas "Hurricanes" viņš centies veikt maiņas darījumu, lai iegūtu latviešu vārtsargu.

Jaunais "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris ar ieprie...

Šonedēļ par Kolumbusas "Blue Jackets" jauno ģenerālmenedžeri iecēla pieredzējušo Donu Vadelu, kurš līdz tam bija veiksmīgi strādājis Karolīnas "Hurricanes" organizācijā. Savā pirmajā intervijā klubam viņš komentēja arī latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina nākotni vienībā.

"Mums jādara viss labākais, lai mūsu sadarbība varētu darboties. Iespējams, tā var arī nenostrādāt, taču no mūsu puses jāpieliek visas iespējamās pūles, lai, liekot galvu uz spilvena, varētu teikt, ka izdarījām visu iespējamo, taču tas nenostrādāja. Viņš var spēlēt vārtos. Esmu redzējis viņu darbībā pietiekami daudz." Interesanti, ka laikā, kad Vadels strādāja "Hurricanes’", Karolīna pirms četriem gadiem esot interesējusies par maiņas darījumu, taču tad Kolumbusas vadība nebija ieinteresēta.

Pēdējās divas sezonas Merzļikinam nav bijušas tās veiksmīgākās. Pirms divām sezonām viņš 30 spēlēs vidēji vārtos ielaida 4,23 ripas un atvairīja 87,6% pretinieku metienu, kamēr šajā sezonā viņam 41 spēlē 3,45 ielaisti vārti un 89,7% atvairītu pretinieku metieni. Merzļikinam ar "Blue Jackets" vēl spēkā līgums līdz 2026./2027. gada sezonas beigām, ik gadu pelnot 5,4 miljonus ASV dolāru (aptuveni 5 miljoni eiro). Šīs sezonas laikā Merzļikins nebija mierā ar savu lomu komandā un pat izteicās par maiņas pieprasīšanu, beigās gan situācija nedaudz pierima. Merzļikina gadījumā šovasar nav izslēgts arī maiņas darījums, kā arī esošā līguma izpirkšana.

Kolumbusas "Blue Jackets" nav sasniegusi Stenlija kausa izcīņu četras sezonas pēc kārtas, kas 2023./2024. gada sezonas laikā lika atbrīvot ilggadējo ģenerālmenedžeri Jarmo Kekeleinenu. "Labā lieta, ka šeit strādā daudz ļoti zinošu hokeju ļaužu. Mēs tiksim ar šo situāciju galā, lai Kolumbusā ikkatru padarītu lepnu par "Blue Jackets"." Pats Vadels pēc pavadītā laika Karolīnā vēlējies savā dzīvē pārmaiņas. "Likās, ka ir laiks doties tālāk. Iespējams, visas sezonas laikā ar sievu pārrunāju iespējamos nākamos karjeras soļus."

"Mēs nākamajā sezonā būsim spēcīgāka komanda," pirmos mērķus pauda jaunais ģenerālmenedžeris. "Pēc trīs mēnešiem paprasiet konkrētāk, cik spēcīgāka,? viņš turpināja, sakot, ka nākamās nedēļas veltīs pārrunām ar esošo galveno treneri Paskālu Vinsentu. Nav izslēgts, ka vasarā var sekot izmaiņas arī šajā postenī. "Nākamajās nedēļās pavisam noteikti pavadīšu daudz laika ar Paskālu. Šobrīd nav pieņemti nekādi lēmumi attiecībā uz treneru sastāvu. Tu nedrīksti ienākt jaunā vietā un veikt pārmaiņas bez iemesla."

Vadels jau savā pirmajā preses konferencē pauda, ka noteiktā termiņā jādomā arī par viņa nākamo aizstājēju. "Jāizveido plāns, kuru var pārmantot arī nākamais ģenerālmenedžeris. Tu vēlies atstāt šo klubu labākajā brīdī. Būtu diezgan gudri no manas puses, ja kādā brīdī tiktu noalgots ģenerālmenedžera asistents, kuram pēc kāda laika varētu nodot savus pienākumus."

"Blue Jackets" komanda, kas dibināta 2000. gadā, NHL līdz šim sešas reizes tikusi Stenlija kausa izcīņā. 2008./2009. gada un 2018./2019. gada sezonās klubs izstājās pēc otrās kārtas, bet pārējās četrās reizes neveiksme piedzīvota jau pirmās kārtas sērijās.