foto: Michael Laughlin-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Nepatīkama vēsts par Kristapa Porziņģa gaidāmo atgriešanos laukumā
Kristapa Porziņģa dalība Austrumu finālsērijā kļūst arvien mazāk ticama.
Basketbols
2024. gada 27. maijs, 11:59

Nepatīkama vēsts par Kristapa Porziņģa gaidāmo atgriešanos laukumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ izlaidīs arī ceturto Bostonas "Celtics" maču Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālā, pirmdien pavēstīja latvieša pārstāvētā vienība.

"Celtics" otrdien plkst.3 pēc Latvijas laika viesosies pie Indiānas "Pacers". Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-0 vadībā ir Bostonas komanda.

Porziņģis nav spēlējis kopš 30. aprīļa, kad pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat" guva labās kājas ikra muskuļa traumu. Latvietis ir izlaidis jau deviņus "play-off" mačus.

Noprotams, ka "Celtics" nevēlas sasteigt Porziņģa atgriešanos laukumā, jo komanda ir visai drošā situācijā sērijā pret "Pacers", kuru līderis Tairīss Halibērtons arī varētu izlaist sērijas ceturto spēli augšstilba savainojuma dēļ.

"Celtics" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat", bet konferences pusfinālā ar 4-1 guva virsroku pār Klīvlendas "Cavaliers". Savukārt "Pacers" pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Milvoki "Bucks", bet cīņā par konferences finālu ar 4-3 uzvarēja Ņujorkas "Knicks".

Rietumu konferences finālā, kurā tiekas Dalasas "Mavericks" un Minesotas "Timberwolves", ar 3-0 vadībā ir Dalasas komanda. Iepriekšējā sezonā Denveras "Nuggets" finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.