Citi sporta veidi
2024. gada 24. maijā, 20:11

Lūiss Hamiltons un mājinieks Šarls Leklērs ātrākie Monako "Grand Prix" pirmajos treniņos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons un "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotā posma - Monako "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās. 

Lūiss Hamiltons un mājinieks Šarls Leklērs ātrākie...

Pirmajā treniņā Hamiltons Monako ielās izveidoto trasi ātrākajā aplī veica vienā minūtē un 12,169 sekundēs. Otrs ātrākais bija Oskars Pjastri ("McLaren"), bet trešo rezultātu uzrādīja Hamiltona komandas biedrs Džordžs Rasels.

Pēdējo trīs gadu čempions un šīs sezonas līderis Makss Verstapens ("Red Bull") uzrādīja tikai 11.rezultātu, nīderlandietim vairākas reizes pārāk tuvu braucot nožogojumam. Mājinieks Leklērs sabojāja spēkrata apakšu, taču varēja pabeigt sesiju un bija piektais aiz Lando Norisa ("McLaren"), kamēr Karloss Sainss juniors ("Ferrari") un Serhio Peress ("Red Bull") bija 10. un 12.vietā.

Otrajā sesijā nepārspēts bija Leklērs - viņa rezultāts viena minūti un 11,278 sekundes, 0,188 sekundes lēnāks bija Hamiltons, trešo vietu ieņēma Fernando Alonso ("Aston Martin"), bet ceturtais šoreiz bija Verstapens. Labāko sešinieku noslēdza Noriss un Sainss, Peress bija astotais, Rasels - desmitais.

Sestdien būs vēl viens treniņu brauciens un kvalifikācija, bet Monako "Lielās balvas" izcīņa notiks svētdien. 

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 161 punktu ir Verstapens, otro vietu ar 113 punktiem ieņem Leklērs, tālāk ar 107 punktiem ir Peress, 101 punktu guvis Noriss un 93 punktus - Sainss.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.