ASV un Čehija pasaules čempionātā gūst pārliecinošas uzvaras
foto: Reuters / Scanpix
ASV hokeja izlase.
Hokejs

ASV un Čehija pasaules čempionātā gūst pārliecinošas uzvaras

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

ASV vīriešu hokeja izlases piektdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē izcīnīja drošu uzvaru, pārliecinošu panākumu guva arī mājiniece Čehija.

ASV un Čehija pasaules čempionātā gūst pārliecinoš...

ASV pārspēj poliju

B grupas spēlē ASV ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) guva panākumu pār Poliju. Otrā perioda vidū pirmos ASV vārtus guva Maikls Keselrings, bet mazāk nekā minūti līdz pārtraukumam pārsvaru dubultoja Breidijs Tkačaks. Noslēdzošās trešdaļas ievadā 3:0 ASV labā panāca Kols Kofīlds, uz ko poļi atbildēja ar precīzu metienu, ripu ASV vārtos nogādājot Gžegožam Pasutam, taču turpinājumā Kofīlds atjaunoja ASV trīs vārtu pārsvaru. Polijas izlases vārtsargs Džons Marejs atvairīja 53 ripas, kamēr otrā laukuma pusē Trejs Ogastīns tika galā ar 20 metieniem.

B apakšgrupā Zviedrijai četrās cīņās ir 12 punkti, ASV piecos mačos iekrājusi desmit punktus, Vācija - deviņus punktus, Slovākijai ir astoņi punkti četrās spēlēs, Latvija izcīnījusi septiņus punktus, bet Francija - četrus punktus. Kazahstāna piecos mačos iekrājusi trīs punktus un Polija tikusi pie viena punkta.

Panākumu pār Austriju gūst mājiniece Čehija

Savukārt A grupā Čehija ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Austriju. Pirmās trešdaļas beigās aizturētā soda laika čehus vadībā izvirzīja Ondržejs Kaše, bet otrajā periodā, realizējot divus vairākumus, 3:0 Čehijas labā panāca Dominiks Kubalīks un Jakubs Fleks. Trešās ceturtdaļas ievadā ceturtos čehu vārtus guva Davids Tomāšeks. Čehijas vārtus sargāja Petrs Mrazeks, kurš atvairīja 21 pretinieku metienu un aizvadīja "sauso" spēli.

A grupā Čehijai ir 12 punkti piecās spēlēs, Kanādai un Šveicei četrās cīņās ir 11 punkti, Somijai - septiņi un Dānijai - seši punkti. Austrijai piecās cīņās ir četri punkti, Norvēģija piecos mačos tikusi pie trīs punktiem, bet Lielbritānija četrās spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Jau ziņots, ka B grupā Vācija ar 8:2 sagrāva Kazahstānu, bet A grupā Dānija ar 4:3 apspēlēja Lielbritāniju. Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību. Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.