foto: Aiga Veisa/TonyBet virslīga
"Grobiņas/LFS" vēsturiskajā uzvarā pār "Liepāju" tiesneši pieļāvuši rupju kļūdu
"Grobiņas" futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2024. gada 19. aprīlis, 17:41

"Grobiņas/LFS" vēsturiskajā uzvarā pār "Liepāju" tiesneši pieļāvuši rupju kļūdu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien notikušās futbola virslīgas spēles "Grobiņa"/LFS - "Liepāja" galvenais tiesnesis Edgars Maļcevs kļūdaini pieņēma lēmumu, nenozīmējot 11 metru soda sitienu uz "Grobiņas"/LFS vārtiem, piektdien paziņoja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa.

"Grobiņa"/LFS ceturtdien Liepājā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas mačā mājinieces statusā ar rezultātu 3:2 pārspēja "Liepāju". Otrā puslaika otrajā pusē strīdīgā epizodē pēc VAR iesaistes uz "Grobiņas"/LFS vārtiem netika nozīmēta "pendele", nedaudz pēc tam Viktora Dobrecova vadītajai komandai panākot 3:1.

Ņemot vērā spēles rezonansi, plašās diskusijas un epizodes neviennozīmīgo raksturu, LFF Tiesnešu nodaļa izņēmuma kārtā piedāvā epizodes skaidrojumu ātrāk par ierasto ikmēneša apkopojumu.

LFF Tiesnešu nodaļas skaidrojumā teikts, ka "Liepājas" komandas uzbrucējs Danila Patijčuks pirmais liek savu kāju zemē spēles attālumā no bumbas. Šādā veidā Patijčuks pārņem bumbu savā kontrolē, nosedzot to ar savu korpusu. Patijčuks paspēja to izdarīt, un, sākot ar šo momentu, aizsargs Maksims Fjodorovs uzņemas risku par savām darbībām, būdams aiz uzbrucēja. Fjodorovs nepaspēja pie bumbas un ietriecās ar savu ceļgalu pretinieka kājā, pārkāpjot noteikumus.

LFF Tiesnešu nodaļa skaidro, ka VAR pareizi rekomendēja tiesnesim epizodes pārskatīšanu laukumā, lai tiesnesis vēlreiz izanalizētu situāciju pie monitora un pieņemtu lēmumu nozīmēt 11 metru soda sitienu. Tomēr tiesnesis pārskatīšanas laikā apstiprinājis viņa redzēto laukumā, pamatojot savu lēmumu nenozīmēt 11 metru soda sitienu ar to, ka uzbrucējs, liekot savu kāju pie bumbas, pats izprovocēja aizsargu uz kontaktu.

Nodaļas ieskatā, šāda epizodes interpretēšana ir nepareiza, līdz ar ko tiesnesis kļūdaini ļāva spēlei turpināties, nenozīmējot 11 metru soda sitienu.

Pēc septiņām kārtām "Grobiņa"/LFS ar astoņiem punktiem ir septītajā vietā, bet "Liepāja" ar sešiem punktiem ieņem priekšpēdējo, devīto pozīciju.