Citi sporta veidi
2024. gada 24. marts, 22:04

"Ej tu na****, bļ****": Arina Sabaļenka pēc zaudējuma velta tiesnesei laipnus vārdus

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Dzīvesbiedra traģiskā nāve neapšaubāmi iedragājusi pasaules otrās raketes Arinas Sabaļenkas nervus, un “Miami Open” turnīra trešajā kārtā viņa ne tikai negaidīti piekāpās ukrainietei Anhelinai Kaļiņinai ar 4-6, 6-1,1-6, bet arī uzsprāga laukumā ar lamu lavīnu, bet pēc zaudējuma sašķaidīja savu raketi.

Pirms tam otrajā kārtā viņa ar 6-4, 6-3 pārspēja savu draudzeni, spānieti Paulu Badosu.

Jāpiebilst, ka Sabaļenka toreiz kortā devās četras dienas pēc sava dzīvesbiedra, bijušā NHL hokejista Konstantīna Koļcova traģiskās nāves, nolēcot no Maiami viesnīcas 23. stāva balkona. Policijas versija ir pašnāvība, kaut gan Koļcova bijusī sieva tam nepiekrīt.

Pirms spēles Badosa žurnālistiem paziņoja, ka nevēlas apspriest notikušo, taču piebilda, ka daudz runājusi ar draudzeni. “Vakar es daudz ar viņu runāju, arī šodienas rītā. Tā ka es zinu, ko viņa pārdzīvo, es zinu visu situāciju. Mani tas nedaudz šokē, jo viņa ir mana labākā draudzene, un es negribu, lai viņa cieš. Tā ir ļoti smaga situācija. Turklāt pret viņu spēlēt vispār ir neparocīgi. Es negribu to apspriest. Viņa ir mana labākā draudzene, un es viņai to apsolīju. Viņa ir stipra sieviete, domāju, ka viņa no kaut kurienes gūs spēku. Ceru, ka būs cīņa, laba spēle.”

Notikušajam īpašu traģismu piešķir fakts, ka Sabaļenka savulaik traģiski zaudēja savu tēvu, arī bijušo profesionālo hokejistu. Viņas tēvs Sergejs nomira 2019. gadā nieka 43 gadu vecumā ar ātro meningītu. "Mamma trīs reizes izsauca ātro palīdzību. Tikai trešajā reizē viņu aizveda uz slimnīcu, kad viņam jau praktiski bija iestājusies klīniskā nāve, mēģināja glābt, taču pēc nedēļas viņš aizgāja,' izdevumam "Zerkalo" atzina Sabaļenka.

Ar Konstantīnu Koļcovu viņa sāka tikties 2021. gadā.

Koļcova bijusī sieva Jūlija Mihailova, kura dzīvo netālu no bijušā vīra nāves vietas, netic pašnācības versijai. “Mums palika vecais ģimenes dators ar Konstantīna elektronisko pastu. Es paņēmu paroles, un izdevās atvērt dažas vēstules. Konstantīnam bija rezervēti apartamenti citā vietā. Bija apmaksāti pirkumi, kas vēl nebija pienākuši. Uz ilgu laiku nomāta automašīna. Tas nozīmē, ka viņš negrasījās aiziet no dzīves. Protams, galvā viss kaut kas var gadīties, taču nekas neliecināja par traģēdiju,” viņa nesen izteicās Baltkrievijas izdevumam “Zerkalo”. Turklāt Konstantīns vēlējies drīzumā tikties ar bērniem, uzaicināt viņus uz pusdienām.

Viņa uzskata, ka Konstantīns, visticamāk, piedzēries izkrita pa logu. “Domāju, ka jūsu kolēģi kaut ko ne tā saprata. Vai policijas versiju par pašnāvību pieņēma par faktu, galu galā, cilvēki reti kad paši izkrīt pa logu. Policijā uzreiz atmeta versiju par slepkavību: Konstantīns numurā bija viens. Lūk, tādēļ arī pateica, ka, iespējams, bija pašnāvība. Taču atkārtošu, nekad nevēstīja par to, ka Konstantīns grasās nolēkt. Visticamāk, viņš bija ļoti piedzēries. Diemžēl, hokejisti ar to mēdz grēkot. Konstantīna numurā bija tukšas alkohola pudeles. Tur bija balkons ar skatu uz okeānu. Iespējams, Konstantīns neizsekoja savām darbībām.”