foto: Pacific Press Media Production Corp. / Alamy/ Vida Press
Jauns.lv Saragosā. "Te var pateikt arī ko indīgu,” Blūms atceras vietējos līdzjutējus
Jānis Blūms (sarkanā formā pa labi) Saragosas kluba rindās pret Madrides "Real".
Basketbols
2024. gada 22. februāris, 06:55

Jauns.lv Saragosā. "Te var pateikt arī ko indīgu,” Blūms atceras vietējos līdzjutējus

Jauns.lv

Latvijas basketbola valstsvienības iepriekšējais kapteinis Jānis Blūms savas karjeras izskaņā vienu sezonu aizvadīja Saragosas komandā un “Pabellon Principe Felipe” arēnā, šo laiku atceroties ar labām atmiņām. Kas notiks 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē starp Latvijas un Spānijas basketbola izlasēm, klātienē sekos līdzi arī portāls Jauns.lv.

Blūms šīs pilsētas komandu pārstāvēja 2017./2018. gada sezonā, kas viņam bija otrā pieredze Spānijas basketbolā. Pirms tam no 2008. līdz 2012. gadam latviešu aizsargs kļuva par vienu no iemīļotākajiem spēlētājiem Bilbao komandā. Tagad Latvijas izlasē iespēja debitēt ir viņa dēlam Robertam (tiesa, tas nenotiks Saragosā, jo Blūms juniors palicis ārpus mača pieteikuma), bet Jānis uz Saragosu devies kā līdzjutējs.

“Saragosā man bija sava loma, laukumā devos uz maiņu, 35-36 gadu vecumā ļoti izbaudīju to sezonu. Saglabājām vietu ACB līgā un kopumā tikai pozitīvas atmiņas – forša pilsēta, lieliska virtuve un restorāni, inteliģenti fani,” savu gadu Saragosā atceras Blūms.

Tiesa, šejienes līdzjutēji (Aragonas provinces lielākajā pilsētā) gan esot mazliet citādāki nekā citās Spānijas pilsētās. “Ja spēlēsi slikti vai viņi jutīs, ka necīnies, var pateikt indīgus vārdus arī savējiem. Visticamāk, būs pilna zāle un atslābt viņi neļaus,” uzskata Blūms. Tiesa, šī aragoniešu īpašība drīzāk attiecas uz mājiniekiem Spānijas izlasi.

Iespējams, pie vainas nepiekāpīgais aragoniešu raksturs. Tieši pie šīs pilsētas mūriem 19. gadsimta sākumā divas reizes sakāvi cieta Napoleona armija, bet pilsēta te bijusi jau labu laiku pirms Kristus dzimšanas.