foto: AFP/Scanpix
Izraēlas futbolists gūst vārtus Turcijas čempionāta spēlē un parāda žestu, pēc kura tiek atstādināts no komandas un aizturēts
Sagivs Jehezkels pēc izlīdzinājuma panākšanas spēlē pret "Trabzonspor" parādīja žestu, pēc kura tika aizturēts.
Futbols
2024. gada 15. janvāris, 12:14

Izraēlas futbolists gūst vārtus Turcijas čempionāta spēlē un parāda žestu, pēc kura tiek atstādināts no komandas un aizturēts

Jauns.lv

Izraēlas futbola zvaigzne Sagivs Jehezkels, kurš spēlē Turcijas komandā Antalyaspor, pirmdien ticis aizturēts par "naida un naidīguma kurināšanu sabiedrībā", ziņo Turcijas valsts raidorganizācija “TRT Haber”.

Jehezkels, kuru Antālijās aiztur policija, aizvadītajā nedēļas nogalē tika atstādināts "Antalyaspor" komandas pēc tam, kad viņš spēlē pēc vārtu guvuma parādīja pārsietu plaukstu, uz kuras bija uzraksts ar atbalstu Izraēlas ķīlniekiem. Uz saites bija uzraksts "100 dienas, 7/10", atsaucoties uz Izraēlas ķīlniekiem, kuri gūstā Gazā tiek turēti jau 100 dienas pēc “Hamas” 7. oktobrī Izraēlā veiktā uzbrukuma, vēsta CNN.

Turcijas tieslietu ministrs  Ilmazs Tunčs sociālajā tīklā “X” paziņoja, ka Antālijas galvenā prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret 28 gadus veco spēlētāju Jehezkelu. Prokuratūra pieņems gala lēmumu, vai viņš tiks oficiāli arestēts, vai arī tiks atbrīvots.

"Es nerīkojos, lai kādu provocētu. Es vēlos, lai karš beigtos. Tāpēc es parādīju šo zīmi," par notikušo sacīja Jehezkels, teikts nopludinātajā Turcijas policijas ziņojumā, kas plaši citēts Turcijas plašsaziņas līdzekļos.

28 gadus vecais Sagivs Jehezkels, kurš ārpus Izraēlas spēlē pirmo sezonu, ir viens no “Antalyaspor” šīs sezonas līderiem, jo 13 mačos izcēlies ar sešiem precīziem sitieniem. Tāpat Jehezkels ir aizvadījis arī astoņas spēles Izraēlas izlasē.