foto: AFP/Scanpix
Latvijas U-20 hokeja izlases kapteinim Danam Ločmelim piespriesta divu spēļu diskvalifikācija IIHF sacensībās
Dans Ločmelis U-20 pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pret ASV
Hokejs
2024. gada 6. janvāris, 21:57

Latvijas U-20 hokeja izlases kapteinim Danam Ločmelim piespriesta divu spēļu diskvalifikācija IIHF sacensībās

Jauns.lv/LETA

Pasaules junioru hokeja čempionāta Disciplinārā komisija par nepareizu uzbrukumu amerikānim Raienam Lenardam galvas apvidū ir piespriedusi divu spēļu diskvalifikāciju Latvijas izlases kapteinim Danam Ločmelim, piektdien paziņoja Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Ceturtdaļfinālā spēlē, kurā Latvija zaudēja ASV ar 2:7, noteikumu pārkāpums notika četras minūtes un 37 sekundes pirms spēles beigām, Ločmelim saņemot divu minūšu noraidījumu.

Čempionāta Disciplinārā komisija konstatēja, ka Ločmelis veica neatļautu sitienu pretiniekam, kurš tobrīd nenojauta par uzbrukumu un nevarēja aizsargāties, trāpot pretinieka galvai.

Ņemot vērā, ka spēlētājs vecuma ierobežojuma dēļ nebūs tiesīgs spēlēt nākamā gada pasaules junioru čempionātā, divu spēļu diskvalifikācija attieksies uz pirmajām divām Latvijas spēlēm 2024.gada pieaugušo pasaules čempionātā.

Ja spēlētājs netiks iekļauts Latvijas izlasē startam 2024.gada pasaules čempionātā, divu spēļu diskvalifikācija tiks attiecināta uz nākamo pasaules čempionātu, kurā spēlētājs būs Latvijas valstsvienības rindās.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti pasaules čempionātā Gēteborgā ieņēma ceturto vietu A grupā, pirmajās trīs spēlēs ar 0:6, 0:10 un 0:4 piekāpjoties attiecīgi Zviedrijai, Kanādai un Somijai, bet pēdējā spēlē ar 6:2 uzvarot Vāciju un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Šogad pasaules čempionātā drīkstēja piedalīties 2004.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.