foto: Ulrik Pedersen/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Krievijas un Baltkrievijas sportisti nepiedalīsies Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs
Neviens Krievijas un Baltkrievijas sportists netiks pielaists startam jaunatnes olimpiādē.
Citi sporta veidi
2024. gada 5. janvāris, 10:39

Krievijas un Baltkrievijas sportisti nepiedalīsies Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Krievijas un Baltkrievijas sportisti nepiedalīsies 2024. gada ziemas jaunatnes olimpiskajās spēlēs, kas no 19. janvāra līdz 1. februārim norisināsies Dienvidkorejā, vēsta Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Šāds lēmums pamatots ar to, ka neviens no sportistiem nav spējis olimpiādei kvalificēties SOK noteiktajos termiņos, kas noslēdzās decembrī.

"Neviens neitrālais sportists nav kvalificējies olimpiādei," oficiālā paziņojumā pavēstījusi SOK.

Tomēr jau ziņots, ka SOK apstiprinājusi, ka Krievijas un Baltkrievijas atlēti, kuri atbilst noteiktiem kritērijiem, šogad varēs piedalīties Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs kā neitrālie sportisti. Šāds SOK lēmums izsaucis sašutuma vilni Baltijā, Polijā un Ziemeļvalstīs. Daži Latvijas sportisti jau paziņojuši, ka viņi šādā gadījumā olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies.

Tāpat krievu un baltkrievu sportistiem atļauts piedalīties Parīzes paralimpiskajās spēlēs un startēt nedzirdīgo sportā.

Tomēr sportisti, kuri demonstrēs atbalstu karam no dalības sacensībās tiks diskvalificēti. Tāpat sacensībām netiks pielaists karadarbību atbalstošs sportistu personāls, sportisti un personāls, kuriem ir līgumi ar Krievijas vai Baltkrievijas militārajiem vai valsts drošības dienestiem un aģentūrām.

Visās sacensībās ir aizliegts izmantot Krievijas un Baltkrievijas simbolus -karogus, himnas, formastērpus un citu simboliku.