foto: IMAGO/IPA Sport
Spānijas virslīgas līderiem "Real" un "Girona" laimīgas uzvaras
"Girona" un Madrides "Atletico" futbolisti sarīkoja īstus futbola svētkus līdzjutējiem.
Futbols
2024. gada 4. janvāris, 11:25

Spānijas virslīgas līderiem "Real" un "Girona" laimīgas uzvaras

Jauns.lv/LETA

Spānijas futbola čempionātā trešdien pie uzvarām tika abas līdervienības Madrides "Real" un "Girona", tiekot pie panākumiem mājas spēlēs.

"Real" savā laukumā, pateicoties Antonio Ridigera 78. minūtē gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pārspēja "Mallorca", kamēr "Girona" rezultatīvā spēlē ar 4:3 (3:2) uzvarēja Madrides "Atletico".

Žironas klubs mača gaitā bija vadībā ar 3:1, taču viesi, pateicoties Alvaro Moratas "hat trick" atspēlējās. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā mājinieku labā guva Ivans Martins, bet vēl pa reizei precīzi "Girona" sastāvā pirmajā puslaikā bija Valeri Fernandess, Saviu Moreira de Oliveira un Dalijs Blinds.

Citā mačā svarīgu uzvaru izcīnīja Vigo "Celta", kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja Seviljas "Real Betis" un atstāja izkrišanas zonu, uz to nobīdot "Cadiz", kas trešdien ar 0:2 (0:1) viesos piekāpās "Granada" futbolistiem.

"La Liga" kopvērtējumā pēc Madrides "Real" un "Girona" 19 mačos ir pa 42 punktiem, bet pirmo vietu, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, ieņem madridieši. Trešie ar 38 punktiem ir "Atletico", bet labāko četrinieku ar tādu pat punktu summu noslēdz "Barcelona", kura gan vēl 19. kārtas maču nav aizvadījusi.

Izkrišanas zonā pēdējā 20.vietā ar pieciem punktiem ir "Almeria", 11 punkti ir 19. pozīcijā esošai "Granada", bet 18.vietu ar 15 punktiem ieņem "Cadiz". Par punktu vairāk ir izkrišanas zonu atstājušai "Celta" un "Sevilla" vienībām.